fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / CVNE Contino Reserva

CVNE Contino Reserva

35,99 

(Suositushinta)

Syvän punainen väri. Tuoksussa on savuisuutta, punaisia hedelmiä, neilikkaa ja mausteisuutta. Maku on melko täyteläinen, erittäin raikas ja eloisa, tuoksun aromit seuraavat makua. Viinin rakenne on harmoninen ja elegantin mehukas.

Ruokasuositus: Hienoille liharuoille ja yrttisille padoille. Myös karitsalle, lampaalle ja koville juustoille.

Valmistus: Rypäleet on poimittu käsin Continon tarhoilta Rioja Alavesasta. Käyminen on tapahtunut 12 000 litran terästankeissa 28-30 asteessa ja sen jälkeen maseraatio 15-20 päivän ajan hapokkuuden säilyttämiseksi. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä, joista 40% amerikkalaisia ja 60% ranskalaisia. Kahden vuoden tynnyrikypsytyksen jälkeen viini on pullotettu ja saanut levätä kellarissa vielä toiset kaksi vuotta ennen markkinoille pääsyä.

Kategoria

winettonro

86441

alkonro

951457

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Tempranillo 85%, Graciano 10%, Mazuelo & Garnacha 5%

hapokkuus

5,8 g/l

alkoholipitoisuus

14%

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta. Imperial-sarjan viinit ovat CVNE:n kruununjalokivi. Ne ovat voimakkaita, erittäin hyvin ikääntymistä kestäviä Reserva- ja Gran Reserva-viinejä, joita on mm. tarjottu Kuningas Felipen häissä. Real de Asua saa nimensä CVNE:n perustajien sukunimestä, ja puhtaasti Tempranillo-rypäleestä Villalban tarhan rypäleistä tehty viini tuotetaan ainoastaan parhaina satovuosina. Monopole-valkoviinit ovat Espanjan vanhimpia valkoviinejä, ja niitä on tuotettu vuodesta 1915 asti. Ne edustavat klassista raikasta Riojan valkoviinityyliä. Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys. Continon viinisarja käsittää voimakkaat, Rioja Alavesan alueelta tulevat single grape -punaviinit ja ikääntymistä kestävän valkoviinin.