fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / CVNE Gran Reserva

CVNE Gran Reserva

34,98 

(Suositushinta)

Väri on tumman kirsikkainen. Tuoksussa on tummaa marjaa, karhunvatukkaa ja mustikkaa kevyellä tammisella mausteisuudella. Maku on täyteläinen tyylikkäillä tanniineille. Vivahteikas makumaailma tummalla marjaisuudella ja pehmeällä hedelmäisyydellä, joiden vastapainoksi kevyttä mausteisuutta ja tammisuutta.

Ruokasuositus: Sopii erilaisille liharuoille ja makkaroille unohtamatta possua ja täyteläistä kanaruokaa. Erinomainen myös erilaisten grillattavien kanssa sekä tapaksille.

Valmistus: Käsin valitut ja kerätyt rypäleet. Viini saa upean värinsä käymisen aikana tapahtuvasta maseroinnista. Viinit kypsyvät amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukauden ajan. Ennen pullotusta viini kirkastetaan kananmunan valkuaisella. Pullokypsytys tapahtuu lämpötilakontrolloiduissa olosuhteissa 36 kuukauden ajan ennen myyntiä.

Kategoria

winettonro

86288

alkonro

902617

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Tempranillo 85%, Graciano 10%, Mazuelo 5%

hapokkuus

5,5 g/l

alkoholipitoisuus

13,6 %

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta. Imperial-sarjan viinit ovat CVNE:n kruununjalokivi. Ne ovat voimakkaita, erittäin hyvin ikääntymistä kestäviä Reserva- ja Gran Reserva-viinejä, joita on mm. tarjottu Kuningas Felipen häissä. Real de Asua saa nimensä CVNE:n perustajien sukunimestä, ja puhtaasti Tempranillo-rypäleestä Villalban tarhan rypäleistä tehty viini tuotetaan ainoastaan parhaina satovuosina. Monopole-valkoviinit ovat Espanjan vanhimpia valkoviinejä, ja niitä on tuotettu vuodesta 1915 asti. Ne edustavat klassista raikasta Riojan valkoviinityyliä. Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys. Continon viinisarja käsittää voimakkaat, Rioja Alavesan alueelta tulevat single grape -punaviinit ja ikääntymistä kestävän valkoviinin.