fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / CVNE Imperial Gran Reserva 2011

CVNE Imperial Gran Reserva 2011

49,99 

(Suositushinta)

Tummanpunainen väri sinisillä häivähdyksillä. Pitkään kypsyneessä viinissä tuoksu on jo konsentroitunut ja avautunut: siinä on metsämarjaista hedelmäisyyttä, jonka alle levittäytyy monipuolisia sekundäärituoksuja kuten lakritsaa, sikarinlehteä, kuusenoksaa ja mausteisuutta. Maussa korostuu pehmeä tanniinisuus ja pitkässä jälkimaussa on hienostunut rakenne ja aavistus punaisen balsamicon tiiveyttä.

Ruokasuositus: Runsas ja täyteläinen viini sopii hienoille aterioille liharuoista riistaan ja koviin juustoihin. Pehmeytensä ansiosta myös rasvaisille ja runsaille kalaruoille. Suositellaan tarjoiltavan 18 asteen lämpötilassa.

Valmistus: Rypäleet tulevat CVNE Imperialin vanhimmilta tarhoilta, ne korjataan käsin ja parhaat rypäleet valitaan kaksinkertaisella lajittelulla. Kylmämaserointi ennen viinikäymistä, joka tehdään ranskalaisessa tammessa. Tämän jälkeen kypsytys amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä kolmen vuoden ajan, jonka jälkeen vielä neljän vuoden pullokypsytys.

Kategoria

winettonro

86484

alkonro

957007

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Tempranillo 85%, Graciano 10%, Mazuelo 5%

hapokkuus

5,2 g/l

alkoholipitoisuus

14%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta. Imperial-sarjan viinit ovat CVNE:n kruununjalokivi. Ne ovat voimakkaita, erittäin hyvin ikääntymistä kestäviä Reserva- ja Gran Reserva-viinejä, joita on mm. tarjottu Kuningas Felipen häissä. Real de Asua saa nimensä CVNE:n perustajien sukunimestä, ja puhtaasti Tempranillo-rypäleestä Villalban tarhan rypäleistä tehty viini tuotetaan ainoastaan parhaina satovuosina. Monopole-valkoviinit ovat Espanjan vanhimpia valkoviinejä, ja niitä on tuotettu vuodesta 1915 asti. Ne edustavat klassista raikasta Riojan valkoviinityyliä. Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys. Continon viinisarja käsittää voimakkaat, Rioja Alavesan alueelta tulevat single grape -punaviinit ja ikääntymistä kestävän valkoviinin.