fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / CVNE Imperial Reserva

CVNE Imperial Reserva

39,99 

(Suositushinta)

Väri on kevyen rubiininpunainen tummanpunaisella sävähdyksellä. Tuoksultaan tumman marjainen, hiennolla lakritsisuudella. Kevyttä kukkaisuutta jossa ripaus rosmariinia. Tammitynnyrikypsytys tuoksuu marjaisen mokkaisena. Maku on täyteläinen ja rapsakan tanniininen. Ryhdikäs ja vivahteikas maku, josta esille nousee viikunaa, tummia marjoja, hentoa mausteisuutta, tammista mokkaisuutta ja nahkaisia aromeja. Soljuvan moniulotteinen suussa pehmeällä jälkimaulla.

Ruokasuositus: Vivahteikkaan luonteensa ansiosta viini sopii monipuolisesti mitä erilaisimmille ruoille. Tanniinisuuden ansiosta punaiselle lihalle sekä riistalle. Sopii myös mausteisille ja täyteläisille kasvispaistoksille. Maukkaille koville ja puolikoville juustoille ja nautittavaksi sellaisenaan.

Valmistus: Rypäleet tarkasti valikoituja ja käsin poimittuja. Rypäleet viilennettiin ennen käymistä, jotta käymistä pystyttiin kontrolloimaan ilman lisäaineita ja jotta saavutettaisiin optimaalinen uutos. Käyminen osittain tammisammioissa ja terästankeissa. Kypsytys tapahtui niin amerikkalaisissa kuin ranskalaisissa uusissa ja vanhoissa tammitynnyreissä kahden vuoden ajan. Lisäksi kahden vuoden pullokypsytys ennen markkinoille pääsyä.

Kategoria

winettonro

86249

alkonro

959647

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Tempranillo 85%, Graciano 10%, Mazuelo 5%

hapokkuus

5,29 g/l

alkoholipitoisuus

14 %

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta. Imperial-sarjan viinit ovat CVNE:n kruununjalokivi. Ne ovat voimakkaita, erittäin hyvin ikääntymistä kestäviä Reserva- ja Gran Reserva-viinejä, joita on mm. tarjottu Kuningas Felipen häissä. Real de Asua saa nimensä CVNE:n perustajien sukunimestä, ja puhtaasti Tempranillo-rypäleestä Villalban tarhan rypäleistä tehty viini tuotetaan ainoastaan parhaina satovuosina. Monopole-valkoviinit ovat Espanjan vanhimpia valkoviinejä, ja niitä on tuotettu vuodesta 1915 asti. Ne edustavat klassista raikasta Riojan valkoviinityyliä. Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys. Continon viinisarja käsittää voimakkaat, Rioja Alavesan alueelta tulevat single grape -punaviinit ja ikääntymistä kestävän valkoviinin.