fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / CVNE Rosado 0,375

CVNE Rosado 0,375

7,95 

(Suositushinta)

Keskisyvän mansikanpunainen väri. Tuoksussa on punaisten marjojen kuten punaherukan, vadelman ja mansikan aromeja. Aivan aavistus makeutta tuoksussa. Maku on hienosti tasapainossa lievän makeuden ja hapokkuuden kanssa; raikkaus jatkuu jälkimaussa joka on miellyttävä ja nostattava.

Ruokasuositus: Aperitiiviksi, alkupaloille, kasviksille ja pastalle. Myös kalaruoille ja kevyille liharuoille. Suositeltava tarjoilulämpötila 8-10 astetta.

Valmistus: Tempranillo-rypäleet on valikoitu käsin parhaan kypsyyden takaamiseksi. Puristuksen jälkeen rypälemehua on pidetty kuorien kanssa terästankeissa 24-48 tuntia värin saamiseksi. Sen jälkeen mehu on suodatettu ja fermentaatio käynnistytty 16-18 asteen lämpötilassa.

Kategoria

winettonro

86488

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Tempranillo

hapokkuus

5,4 g/l

alkoholipitoisuus

13,5%

pakkauskoko

0,375 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta. Imperial-sarjan viinit ovat CVNE:n kruununjalokivi. Ne ovat voimakkaita, erittäin hyvin ikääntymistä kestäviä Reserva- ja Gran Reserva-viinejä, joita on mm. tarjottu Kuningas Felipen häissä. Real de Asua saa nimensä CVNE:n perustajien sukunimestä, ja puhtaasti Tempranillo-rypäleestä Villalban tarhan rypäleistä tehty viini tuotetaan ainoastaan parhaina satovuosina. Monopole-valkoviinit ovat Espanjan vanhimpia valkoviinejä, ja niitä on tuotettu vuodesta 1915 asti. Ne edustavat klassista raikasta Riojan valkoviinityyliä. Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys. Continon viinisarja käsittää voimakkaat, Rioja Alavesan alueelta tulevat single grape -punaviinit ja ikääntymistä kestävän valkoviinin.