fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / CVNE Viña Real Reserva

CVNE Viña Real Reserva

21,50 

(Suositushinta)

Väri on syvän kirsikanpunainen. Tuoksu on elegantti, siinä on hienoja seetripuun ja mausteisuuden aromeja sekä valloittava kypsien hedelmien ja hedelmäkompotin sekoitelma. Maku on täyteläinen, rakenteeltaan varsin hyvä, erotteleva. Pitkässä jälkimaussa on erittäin pyöreät tanniinit ja tammikypsytyksen aromikkuus.

Ruokasuositus: Pääsiäislampaalle, mediumiksi jätetylle grillatulle lihalle, yrttisille lihapadoille. Sopii myös hyvin rasvaiselle kalalle lisukkeineen, esim. lohi tai nieriä sieni-kermakastikkeella.

Valmistus: Rioja Alavesan alueelta poimitut rypäleet on jäähdytetty ennen alkoholikäymistä. Käymistä on valvottu päivittäin kunnes haluttu väri ja rakenne on valmis, jonka jälkeen viini on käynyt ranskalaissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä kahden vuoden ajan. Pullotuksen jälkeen viini on saanut vielä kypsyä kellareissa ennen markkinoille laskemista. Tuottajan mukaan viini ikääntyy hienosti ja sitä voi kellaroida pitkään.

Kategoria

winettonro

86438

alkonro

943527

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Tempranillo 90%, Garnacha, Graciano & Mazuelo 10%

hapokkuus

5,8 g/l

alkoholipitoisuus

13,5%

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta. Imperial-sarjan viinit ovat CVNE:n kruununjalokivi. Ne ovat voimakkaita, erittäin hyvin ikääntymistä kestäviä Reserva- ja Gran Reserva-viinejä, joita on mm. tarjottu Kuningas Felipen häissä. Real de Asua saa nimensä CVNE:n perustajien sukunimestä, ja puhtaasti Tempranillo-rypäleestä Villalban tarhan rypäleistä tehty viini tuotetaan ainoastaan parhaina satovuosina. Monopole-valkoviinit ovat Espanjan vanhimpia valkoviinejä, ja niitä on tuotettu vuodesta 1915 asti. Ne edustavat klassista raikasta Riojan valkoviinityyliä. Viña Real on Rioja Alavesan alueen laatuviinien tuottaja. Viinit tunnistaa leveästä burgundilaisesta pullosta, ja viineille on tyypillistä hedelmäinen mehukkuus ja pyöreys. Continon viinisarja käsittää voimakkaat, Rioja Alavesan alueelta tulevat single grape -punaviinit ja ikääntymistä kestävän valkoviinin.