fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / DOM Riesling Feinherb

DOM Riesling Feinherb

Lempeän hedelmäinen DOM Riesling feinherbin hapokkuus ja aromikkuus sopivat yhdistettäväksi rasvaiselle kalalle, kana-ja kalkkunaruuille kermaisten kastikkeiden kanssa sekä possulle.

DOM -viinit ovat viiniperhe Moselin alueen lajikeviinejä, joissa rypleen ominaisuudet pääsevät esiin selkeällä tavalla. Riesling on tarjolla sekä trocken että feinherb -versioina.

DOM Riesling feinherb on maultaan puolimakea, erittäin hapokas ja sitruksisen hedelmäinen. Aromikas Riesling feinherb  sopii yhdistettäväksi parsaa Hollandaise -kastikkeen, kana-, kalkkuna- ja possuruokien kanssa.

Kategoria

Avainsanat

, ,

alkonro

919977

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Riesling

sokeripitoisuus

19 g/l

hapokkuus

7,8 g/l

alkoholipitoisuus

11,5 %

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

BISCHÖFLICHE WEINGÜTER TRIER Tai lyhemmin BWT sijaitseBWT vinayard mape keskellä Saksaa Moselissa, kauniissa ja historiallisessa Trierin kaupungissa. Viiniä on tuotettu luostarien tarpeisiin vuosisatoja. 130  hehtaaria tarhoja klassikkoalueelta Mosel-Saar-Ruwer. Tila on perustettu 1773 ja on katolisen hiippakunnan omistama. Omistukseen kuuluu myös legendaarisen Scharzhofbergin tarhalta 6ha ja parhaisiin tarhoihin kuuluu mm Scharzhofberger, Kanzemer Altenberg, Ayler Kupp, Erdener Treppchen, Trittenheimer Apotheke, Graacher Himmelreich, Kaseler Nies'chen, Eitelsbacher Marienholz 85% viljeysalasta on pyhitetty Riesling:lle. Muita lajikkeita ovat Pinot Blanc, Albling, Saint Laurent, Pinot Noir. Viinit tuotetaan perinteisin tavoin, omalla hiivakannalla ja kestävän kehityksen periaatteen mukaan. Viinit kypsyvät Trierin kaupungin historiallisen keskustan viileissä roomalasiaikaisissa kellareissa, perinteisissä Fuder-tynnyreissä.