Väri on kirkas keltaisella häivähdyksellä. Tuoksu on herkän elegantti, siinä on valkoisia hedelmiä kuten persikkaa ja viheromenaa, hieman kukkaisuutta. Maku on raikas ja puhdas, hedelmäinen ja hieman yrttinen. Aromeissa on sitruksisuutta ja persikkaa.
Ruokasuositus: Hyvä yleisviini salaateille, kevyille pastaruoille ja mereneläville. Kasvispiirakoiden, puhtaiden makujen ja yrttien seuraan.
Valmistus: Luomuviljellyt rypäleet tulevat Languedoc-Roussillonista Aude-joen läheltä Corbièresin ja Minervoisin kylien läheltä.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Chardonnay |
sokeripitoisuus | 1,1 g/l |
hapokkuus | 5,8 g/l |
alkoholipitoisuus | 13,5% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Ranskan suurin yksityisessä omistuksessa oleva viinituottaja Le Grand Chais de France perustettiin vuonna 1979 Joseph Helfrichin toimesta. LGCF:ssä on mukana viininviljelijöitä Ranskan parhailta viinialueilta ja viinitarhoja yhteensä 2000 hehtaaria. Yhdessä sukupolvessa yrityksestä on kasvanut mainittava Alsacen, Juran, Diois'n, Languedocin, Bordeaux'n, Loiren laakson ja Burgundyn viinialueiden viinituottaja.