Väri on syvän purppuran värinen. Tuoksussa on mustaherukkaa, tummia hedelmiä, luumua, hieman lakritsaa ja eukalyptusta. Maku on silkkisen täyteläinen ja runsas, suutuntuma on hieman suuta kiristävä miellyttävien tanniinien johdosta.
Ruokasuositus: Monipuolinen ruokaviini riistan, grillattujen lihojen, pataruokien ja myös ruokaisien salaattien kanssa. Suositellaan tarjoiltavan 14-16 asteen lämpöisenä.
Valmistus: Viini tulee Lounais-Ranskan alueelta Languedoc-Roussillonista. Viinitarhat sijoittuvat Corbiéresin ja Minervoisin kylien välille, lähelle Aude-jokea. Viini on luomuviljelty ja valmistettu perinteisellä menetelmällä, kypsytetty terästankeissa.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Syrah |
sokeripitoisuus | 4,2 g/l |
hapokkuus | 5,2 g/l |
alkoholipitoisuus | 13,5% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Ranskan suurin yksityisessä omistuksessa oleva viinituottaja Le Grand Chais de France perustettiin vuonna 1979 Joseph Helfrichin toimesta. LGCF:ssä on mukana viininviljelijöitä Ranskan parhailta viinialueilta ja viinitarhoja yhteensä 2000 hehtaaria. Yhdessä sukupolvessa yrityksestä on kasvanut mainittava Alsacen, Juran, Diois'n, Languedocin, Bordeaux'n, Loiren laakson ja Burgundyn viinialueiden viinituottaja.