fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Doña Leo de Altolandon

Doña Leo de Altolandon

(Suositushinta)

Altolandon "Doña Leo" on nimetty tilan entisen omistajan mukaan. Rypäleet ovat kasvaneet yli 1000 metrin korkeudessa köyhässä, kalkkipitoisessa  maaperässä. Mannermainen ilmasto tuottaa kuumuutta, suuria lämpötilaeroja sekä kylmiä talvia. Välimeren läheisyys tuntuu kosteina tuulina jotka tasapainoittavat kesäpäivien kuumuutta. Nämä erot vaikuttavat rypäleiden hitaaseen kypsymiseen. Moscatel-lajike korjataan käsin enintään 12 kg laatikoissa.  Mehu käy viiniksi villihiivojen avulla terästankeissa mahdollisimman viileässä ja hitaasti. Viini kypsyy sakan kanssa noin viisi kuukautta. "Dona Leo" ei ole stabiloitu eikä suodatettu eikä viiniin ole lisätty sulfiitteja. ei tammitynnyrikypsytystä.    

Doña Leo on aromikas, kuiva viini valmistettu 100% Muscat petit Grains-lajikkeesta joka tekee siitä harvinaisuuden jo itsessään. Viinin tuoksu on runsas, pehmeä ja floraali. Maistaessa melkein yllättyy koska viini on kuiva, raikas ja jopa intensiivisen mineraalinen sekä rakenteikas. Jälkimaku on yrttinen ja miellyttävän bitterinen.

Ruokasuositus; Siipikarja ja valkoinen liha, erityisesti vasikanliha. Sopii erinomaisesti kermaisten äyriäisruokien ja runsaiden itämaisten ruokien kanssa.

 

Kategoria

Avainsanat

, , ,

winettonro

950024

alkonro

920187

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Muscat Petit Grains

sokeripitoisuus

1,5 g/l

hapokkuus

6,65 g/l

alkoholipitoisuus

13

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Altolandonin tarhat sijaitsevat Landeten uinuvan maalaiskaupungin liepeillä La Manchan pohjoisemmassa nurkassa. Korkea sijainti 1000 metrissä ja monipuolinen maaperäkoostumus muodostaa moniulotteisten viinien valmistuksen selkärangan ja korkea ilmanala takaa tarvittavat lämpötilaerot sekä täydelliset olosuhteet viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Olosuhteet tuovat viineihin erinomaisen happotasapainon sekä mineraalisuuden ja mahdollistaa persoonallisten huippuviinien tuotannon. Altolandon tarhat ovat biodynaamisesti viljeltyjä.  Tilan maaperävaihtelut lyhyidenkin etäisyyksien sisällä tuo vivahdetta ja siksi he viljelevät ueita eri lajikkeita jotka kaikki vinifioidaan erikseen, luonnollisesti, omassa tahdissaan, vain villihiivojen avulla. Viinit tehdään artesaanihenkisesti ja lopullinen viini ratkaisee mihin se sekoitetaan vai pullotetaanko omana viininä. Tarhoilla kasvaa laaja valikoima rypälelajikkeita, joista suurin osa ei ole Espanjalle tyypillisiä, kuten Malbec, Syrah. Viinintekijä Rosalia Molinan viinit ovat valmistetu rakkaudella ja suurella huolella ja viinit ovat luomusertifioituja ja vegaaneilla soveltuvia.  Sulfiitteja lisätään vain nimeksi jos ollenkaan ja kaikki viinit ovat stabiloimattoimia ja suodattamattomia. Osa viineistä kypsyy oman maaperän savesta valmistetuissa amforoissa.