fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken

Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken

11,99 

(Suositushinta)

Viini väri on kullankeltainen pienillä hienovaraisilla kuplilla. Tuoksusta voi erottaa Riesling-rypäleelle tyypillistä sitruksista mineraalisuutta, viheromenaa, päärynää ja vaaleita hedelmiä. Maku on kuiva, raikkaan ja soljuvan mineraalinen, siinä on kypsää sitruunakompottia ja päärynäisyyttä. Jälkimaku on miellyttävä ja nostattava.

Ruokasuositus: Skoolaus- ja aperitiiviksi, mutta aromikkaana ja runsaana kuohuviininä myös erinomainen ruokaviini. Ravut, äyriäiset ja kalaruoat, brie- ja camembert -juustot.

Kategoria

winettonro

86489

alkonro

572437

tuottaja

maa

rypäleet

Riesling

sokeripitoisuus

16 g/l

hapokkuus

5,5 g/l

alkoholipitoisuus

12%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Dr. Pauly-Bergweilerin suvun viinintuotanto juontaa juurensa 1500-luvulle, ainakin jos on uskominen Wehlenin kylän kirkonkirjoja. Viiniä on viljelty Moselin jokilaaksossa vuosisatoja, ja se on yksi maailman arvokkaimpien ja hienoimpien saksalaisten Riesling-viinien alkuperäisiä viljelyalueita. Moselin jokilaakso perustuu jyrkille rinteille, viileälle ilmastolle ja devonikauden aikana kehittyneelle maaperälle, ja tämä terroir tekee viineistä ainutlaatuisia ja erottuvia. Maaperä on savi- ja hiekkamaata Dr. Pauly-Bergweilerillä on keski-Moselissa viinitarhoja seitsemällä eri alueella yhteensä 17 hehtaaria. Arvokkaimmat viinit ovat yhden tarhan viinejä, joka näkyy myös viinien saksalaisittain pitkissä nimissä. Tärkein Pauly-Bergweilerin viinintuotannon osa-alue on tarhojen huolellinen hoito. Satomäärät hehtaaria kohden pidetään pieninä, jotta rypäleiden laatu ei kärsi, ja sadonkorjuu tapahtuu käsin. Sadonkorjuun jälkeen rypäleiden käsittely jatkuu huolellisena ja viinit kypsytetään terästankeissa. Jokaisen tarhan rypälemehu käy omassa tankissaan ja mahdolliset sekoiteviinit eri tarhoilta tehdään vasta kypsymisen jälkeen. Pauly-Bergweiler tuottaa useita Rieslingejä, ja niiden tyyli vaihtelee kuivasta, mineraalisesta viinistä runsaisiin aromaattisiin jalojuomiin sekä makeisiin jälkiruokaviineihin.