Väri on kauniin vaaleanpunainen. Tuoksu on raikas ja intensiivinen, siinä on persikkaa ja hieman greippiäkin. Maku jatkuu raikkaan hapokkaana ja hedelmäisenä, se jättää miellyttävän ja raikastavan suutuntuman.
Ruokasuositus: Aasialainen ruoka, jossa voi olla mausteisuuttakin. Salaatit ja kesäiset herkut.
Valmistus: Viinin rypäleet tulevat Côtes de Thaun alueelta välimeren läheltä. Maaperä tarhoilla on rinnemaastoa ja melko kivistä, maaperä on punaista hiekka-savimaata. Rypäleiden puristuksen jälkeen viininvalmistus lämpötilakontrolloidusti melko kylmänä, jotta viiniin saadaan paras mahdollinen aromaattisuus. Parhaimmillaan 1-2 vuotta vuosikerrasta.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Carignan 30%, Cinsault 15%, Grenache 15%, Merlot 10%, muut rypäleet 30% |
sokeripitoisuus | 3 g/l |
alkoholipitoisuus | 12% |
pakkauskoko | 0,75 l |
Ranskan suurin yksityisessä omistuksessa oleva viinituottaja Le Grand Chais de France perustettiin vuonna 1979 Joseph Helfrichin toimesta. LGCF:ssä on mukana viininviljelijöitä Ranskan parhailta viinialueilta ja viinitarhoja yhteensä 2000 hehtaaria. Yhdessä sukupolvessa yrityksestä on kasvanut mainittava Alsacen, Juran, Diois'n, Languedocin, Bordeaux'n, Loiren laakson ja Burgundyn viinialueiden viinituottaja.