Rubiininpunainen väri, hieman sinertävää sävyä. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, marjainen, luumua ja vadelmaa. Hennon mausteinen. Maku on keskitäyteläinen, mehevä hedelmäisyys, pehmeän tanniininen. Aromeissa tummaa luumua, kuivattua viikunaa ja punaista marmeladia.
Ruokasuositus: Monikäyttöinen perusviini, joka toimii erityisesti liharuokien kanssa. Erinomainen viini noutopöytään. Seurusteluviini.
Valmistus:
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Shiraz 70%, Cabernet Sauvignon 30% |
hapokkuus | 5,8 g/l |
alkoholipitoisuus | 13 % |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Perhetilan historia juontaa juurensa varhaiseen 1950-lukuun, jolloin Alberto Zuccardi saapui Mendozaan toisaalta Argentiinasta, minne hänen italialaisvanhempansa olivat asettuneet kotikonnuiltaan Avelinosta. Insinööri Alberto aloitti heti kokeilut uusien keinokastelumentelmien kanssa, jotka ovat edelleen viininviljelyn avainosassa alueen kitsaan sademäärän takia. Viinituotannon Alberto aloitti vuonna 1963 Maipússa, ja vaimonsa Emman kanssa he ovat edelleen 50 vuotta myöhemmin vahvasti mukana perheen viinibisneksessä. Kolme sukupolvea Zuccardin perhettä tekee intohimoisesti viinejä sekä oliiviöljyjä. José Alberto ja poikansa Sebastian ovat palkittuja kansainvälisesti viinintekijöinä moneen kertaan. Sebastian mm. valittiin Vuoden argentiinalaiseksi viinintekijäksi syyskuussa 2013 Lontoossa (Gaucho Argentine Winemaker Awards).