fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Guigal Condrieu 2017

Guigal Condrieu 2017

55,00 

(Suositushinta)

Viinin väri on paljaan kullankeltainen. Aromikkaassa tuoksussa on upea ja monivivahteinen paletti valkoisia hedelmiä, aprikoosia, persikkaa, sitruksisuutta, akaasiankukkaa, hunajaisuutta. Maku on hyökkäävän runsas, pyöreän raikas, hieman öljyinen suutuntumaltaan, siinä on päärynää, mantelia ja valkohedelmäisyyttä.

Ruokasuositus: Hienot ja runsaat kalaruoat, myös ranskalaiset herkut kuten linnunmaksa ja tryffelit.

Valmistus: Condrieu on Pohjois-Rhônen muiden alueiden tapaan erittäin jyrkkä rinnetarha, jossa rypäleet saavat runsaasti aurinkoa. Maaperä on graniittimaata, ja päällikerros vaihtelevaa hiekkakivimaata. Rypäleiden käsinpoiminnan jälkeen kolmasosa rypäleistä on käynyt ja kypsynyt 8 kuukautta uusissa tammitynnyreissä ja loput terästankeissa. Viini on läpikäynyt malolaktisen käymisen. Lopuksi sekoitus ja pullotus.

Kategoria

winettonro

911026

alkonro

937756

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Viognier

hapokkuus

3,9 g/l

alkoholipitoisuus

14%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Perustajansa Etienne Guigalin mukaan nimetty E. Guigal on Rhônen jokilaakson, erityisesti Côte-Rôtien viinialueen merkittävin viinintuottaja. Guigalin viinit ovat tunnettuja ympäri maailman, ja talolla on tarhoja monilla muillakin Rhône-joen viinialueilla. Kaikista tärkeimmät viinit tulevat Côte-Rôtien alueelta, joiden lisäksi Guigalilla on nimikkoviinit myös esimerkiksi Hermitagen ja Condrieun tarhoilla. Etelä-Rhônesta Guigal tekee kyläviinejä sekä Côtes du Rhône -sekoiteviinejä. Guigalilla on omia tarhoja Rhônessa yhteensä 45 hehtaaria, ja melkein puolet koko Condrieun alueen valkoviiniköynnöksistä on Guigalin omistuksissa. Guigalin viinituotanto on alkanut 1940-luvulta Etienne Guigalin ryhtyessä viljelemään viiniä Côte-Rôtiessa, jossa ensimmäiset viiniköynnökset ovat aikanaan istutettu Rooman valtakunnan aikana. Etienne Guigalin aloittaessa alueen viinituotanto oli huonolaatuista: Pohjois-Rhône oli vielä toipumassa Phylloxera-viinikirvasta ja toisesta maailmansodasta, ja jopa hedelmistä maksettiin parempi hinta kuin viineistä. Guigal näki jyrkille rinnetarhoille sijoittuvien viljelmien potentiaalin, ja 1960-luvulle tultaessa Côte-Rôtien viinien laatu oli noussut aivan eri tasolle. Lopullisesti ne nousivat maailmanmaineeseen 1980-luvulla, jolloin alue tuotti neljä huippuvuosikertaa peräkkäisinä vuosina. Guigalin viiniperheen kaikista merkittävimmät viinit ovat ”La La”-kolmikko: La Landonne, La Mouline ja La Turque. Näistä kolmesta Côte-Rôtien viinistä jokainen tulee omalta tarhaltaan jyrkiltä rinnetarhoilta Viennen kylän eteläpuolelta. Kolmikko arvioidaan parhaina vuosikertoinaan jopa 100 pisteen viineiksi, ja niillä jokaisella on oma ainutlaatuinen tyylinsä maskuliinisesta Landonnesta vivahteikkaaseen Moulineen. Guigalin laajat viinitarhat Rhônessa kulminoituvat Château d’Ampuisin vanhassa linnoituksessa, jonka Guigalin perhe hankki 1990-luvulla. Rapistunut linnoitus kunnostettiin ja tänä päivänä se toimii Guigalin päärakennuksena ja viinilänä. Linnoituksen kellareissa valmistetaan ja kypsytetään kaikki Guigalin viinit mukaanlukien sopimusviljelijöiden kanssa tuotetut Etelä-Rhônen viinit.