fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Guigal Côte-Rôtie Brune & Blonde 0,375l

Guigal Côte-Rôtie Brune & Blonde 0,375l

30,20 

(Suositushinta)

Viinissä on tumman rubiininpunainen väri. Mausteisessa tuoksussa on punaisia marjoja ja tammikypsytyksen tuomaa herkkää aromaattisuutta. Maku on nuorelle viinille roteva, pyöreä ja elegantti, siinä on vadelmaa, mustaviinimarjaa ja vaniljaa. Tanniinit ovat hienosti integroituneet viiniin, mutta viini on vielä nuori. Kellaroinnin myötä maku kehittyy ja aromaattisuus monipuolistuu ja voimistuu.

Ruokasuositus: Hieno ja elegantti viini punaiselle lihalle, lampaalle ja riistalle. Jos viini juodaan nuorena, grillattu mediumiksi jätetty pihvi toimii loistavasti. Kellaroinnin jälkeen viini sopii entistä paremmin esimerkiksi koville, kypsille juustoille ja roteville liharuoille.

Valmistus: Viinin rypäleet kerätään Guigalin Côte-Rôtie -tarhoilta sekä Côte Blonden että Côte Brunen puolelta, joilla maaperät vaihtelevat. Viini saa kypsyä 36 kuukautta tammitynnyreissä ennen pullotusta. Tuottajan mukaan viini ikääntyy hienosti jopa 30 vuotta.

Kategoria

winettonro

911027

alkonro

409044

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Syrah 96%, Viognier 4%

hapokkuus

3,9 g/l

alkoholipitoisuus

13,5%

pakkauskoko

0,375 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Perustajansa Etienne Guigalin mukaan nimetty E. Guigal on Rhônen jokilaakson, erityisesti Côte-Rôtien viinialueen merkittävin viinintuottaja. Guigalin viinit ovat tunnettuja ympäri maailman, ja talolla on tarhoja monilla muillakin Rhône-joen viinialueilla. Kaikista tärkeimmät viinit tulevat Côte-Rôtien alueelta, joiden lisäksi Guigalilla on nimikkoviinit myös esimerkiksi Hermitagen ja Condrieun tarhoilla. Etelä-Rhônesta Guigal tekee kyläviinejä sekä Côtes du Rhône -sekoiteviinejä. Guigalilla on omia tarhoja Rhônessa yhteensä 45 hehtaaria, ja melkein puolet koko Condrieun alueen valkoviiniköynnöksistä on Guigalin omistuksissa. Guigalin viinituotanto on alkanut 1940-luvulta Etienne Guigalin ryhtyessä viljelemään viiniä Côte-Rôtiessa, jossa ensimmäiset viiniköynnökset ovat aikanaan istutettu Rooman valtakunnan aikana. Etienne Guigalin aloittaessa alueen viinituotanto oli huonolaatuista: Pohjois-Rhône oli vielä toipumassa Phylloxera-viinikirvasta ja toisesta maailmansodasta, ja jopa hedelmistä maksettiin parempi hinta kuin viineistä. Guigal näki jyrkille rinnetarhoille sijoittuvien viljelmien potentiaalin, ja 1960-luvulle tultaessa Côte-Rôtien viinien laatu oli noussut aivan eri tasolle. Lopullisesti ne nousivat maailmanmaineeseen 1980-luvulla, jolloin alue tuotti neljä huippuvuosikertaa peräkkäisinä vuosina. Guigalin viiniperheen kaikista merkittävimmät viinit ovat ”La La”-kolmikko: La Landonne, La Mouline ja La Turque. Näistä kolmesta Côte-Rôtien viinistä jokainen tulee omalta tarhaltaan jyrkiltä rinnetarhoilta Viennen kylän eteläpuolelta. Kolmikko arvioidaan parhaina vuosikertoinaan jopa 100 pisteen viineiksi, ja niillä jokaisella on oma ainutlaatuinen tyylinsä maskuliinisesta Landonnesta vivahteikkaaseen Moulineen. Guigalin laajat viinitarhat Rhônessa kulminoituvat Château d’Ampuisin vanhassa linnoituksessa, jonka Guigalin perhe hankki 1990-luvulla. Rapistunut linnoitus kunnostettiin ja tänä päivänä se toimii Guigalin päärakennuksena ja viinilänä. Linnoituksen kellareissa valmistetaan ja kypsytetään kaikki Guigalin viinit mukaanlukien sopimusviljelijöiden kanssa tuotetut Etelä-Rhônen viinit.