fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Guigal Côtes du Rhone Blanc

Guigal Côtes du Rhone Blanc

14,99 

(Suositushinta)

Viini on klassinen Rhônen valkoinen cuvée, jonka pääosassa on Viognier-rypäleen kukkainen ja valkohedelmäinen aromimaailma. Tuoksussa on vaaleita kukkia, aprikoosia ja valkoista persikkaa, hieman sitrusta. Maku on raikas mutta siinä on myös rakennetta, ja viidestä eri rypäleestä rakennettu viini on hyvässä tasapainossa.

Ruokasuositus: Monipuolinen ruokaviini, joka toimii provencelaisen keittiön merenelävien kanssa. Erityisesti ruoille, joiden valmistuksessa käytetään oliiviöljyä, valkosipulia ja välimeren makuja. Sopii myös kasviksille ja runsaille salaateille.

Valmistus: Guigalin entry level -viini tulee Rhônen laaksosta eri tarhoilta, joiden maaperät vaihtelevat kalkkikivimaasta savimaahan. Viini on Viognier-vetoinen, ja se antaa makuun tyypillistä Rhônen valkoisten hedelmien aromimaailmaa. Viini on käynyt terästankeissa ja valmistettu perinteisin menetelmin.

Kategoria

winettonro

911019

alkonro

938923

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Viognier, Roussanne, Marsanne, Clairette, Bourboulenc

hapokkuus

5,2 g/l

alkoholipitoisuus

13,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Perustajansa Etienne Guigalin mukaan nimetty E. Guigal on Rhônen jokilaakson, erityisesti Côte-Rôtien viinialueen merkittävin viinintuottaja. Guigalin viinit ovat tunnettuja ympäri maailman, ja talolla on tarhoja monilla muillakin Rhône-joen viinialueilla. Kaikista tärkeimmät viinit tulevat Côte-Rôtien alueelta, joiden lisäksi Guigalilla on nimikkoviinit myös esimerkiksi Hermitagen ja Condrieun tarhoilla. Etelä-Rhônesta Guigal tekee kyläviinejä sekä Côtes du Rhône -sekoiteviinejä. Guigalilla on omia tarhoja Rhônessa yhteensä 45 hehtaaria, ja melkein puolet koko Condrieun alueen valkoviiniköynnöksistä on Guigalin omistuksissa. Guigalin viinituotanto on alkanut 1940-luvulta Etienne Guigalin ryhtyessä viljelemään viiniä Côte-Rôtiessa, jossa ensimmäiset viiniköynnökset ovat aikanaan istutettu Rooman valtakunnan aikana. Etienne Guigalin aloittaessa alueen viinituotanto oli huonolaatuista: Pohjois-Rhône oli vielä toipumassa Phylloxera-viinikirvasta ja toisesta maailmansodasta, ja jopa hedelmistä maksettiin parempi hinta kuin viineistä. Guigal näki jyrkille rinnetarhoille sijoittuvien viljelmien potentiaalin, ja 1960-luvulle tultaessa Côte-Rôtien viinien laatu oli noussut aivan eri tasolle. Lopullisesti ne nousivat maailmanmaineeseen 1980-luvulla, jolloin alue tuotti neljä huippuvuosikertaa peräkkäisinä vuosina. Guigalin viiniperheen kaikista merkittävimmät viinit ovat ”La La”-kolmikko: La Landonne, La Mouline ja La Turque. Näistä kolmesta Côte-Rôtien viinistä jokainen tulee omalta tarhaltaan jyrkiltä rinnetarhoilta Viennen kylän eteläpuolelta. Kolmikko arvioidaan parhaina vuosikertoinaan jopa 100 pisteen viineiksi, ja niillä jokaisella on oma ainutlaatuinen tyylinsä maskuliinisesta Landonnesta vivahteikkaaseen Moulineen. Guigalin laajat viinitarhat Rhônessa kulminoituvat Château d’Ampuisin vanhassa linnoituksessa, jonka Guigalin perhe hankki 1990-luvulla. Rapistunut linnoitus kunnostettiin ja tänä päivänä se toimii Guigalin päärakennuksena ja viinilänä. Linnoituksen kellareissa valmistetaan ja kypsytetään kaikki Guigalin viinit mukaanlukien sopimusviljelijöiden kanssa tuotetut Etelä-Rhônen viinit.