fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Guigal Côtes du Rhône Rosé

Guigal Côtes du Rhône Rosé

14,99 

(Suositushinta)

Väri on kirkkaan vaaleanpunainen, aavistuksen oranssiin vivahtava. Tuoksu on raikas, punamarjainen. Siinä on vadelmaa ja karpaloa, aavistus sitruksisuutta. Maku toistaa tuoksun vivahteita ja antaa raikkaan hedelmäisen ja tasapainoisen hapokkaan suutuntuman. Jälkimaussa on miellyttävää eleganssia ja kokonaisuus on harmoninen.

Ruokasuositus: Eteläranskalaiset roséviinit ovat monipuolisia aperitiivi- ja ruokaviinejä. Guigalin rosé sopii niin aperitiiviksi, kesäpäivän virkistykseksi mutta myös runsaille salaateille, kala- ja jopa liharuoille. Viini säilyy tuottajan mukaan jopa neljän vuoden ajan, mikä on epätyypillistä roséviineille.

Valmistus: Rypäleet tähän roséviiniin tulevat tarhoilta eri kylistä Etelä-Rhônen alueelta. Maaperä on vaihtelevaa savi-kalkkimaata, mutta myös alluviaali- ja kivimaaperää. Sadonkorjuun jälkeen rypäleiden puristus ja kuorikontakti alle vuorokauden ajan, jotta viiniin saadaan kaunis klassinen rosén väri. Pitkä käyminen 18 asteen lämpötilassa ja kypsytys terästankeissa.

Kategoria

winettonro

911022

alkonro

921934

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Grenache 70%, Cinsault 20%, Syrah 10%

hapokkuus

4,6

alkoholipitoisuus

14%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Perustajansa Etienne Guigalin mukaan nimetty E. Guigal on Rhônen jokilaakson, erityisesti Côte-Rôtien viinialueen merkittävin viinintuottaja. Guigalin viinit ovat tunnettuja ympäri maailman, ja talolla on tarhoja monilla muillakin Rhône-joen viinialueilla. Kaikista tärkeimmät viinit tulevat Côte-Rôtien alueelta, joiden lisäksi Guigalilla on nimikkoviinit myös esimerkiksi Hermitagen ja Condrieun tarhoilla. Etelä-Rhônesta Guigal tekee kyläviinejä sekä Côtes du Rhône -sekoiteviinejä. Guigalilla on omia tarhoja Rhônessa yhteensä 45 hehtaaria, ja melkein puolet koko Condrieun alueen valkoviiniköynnöksistä on Guigalin omistuksissa. Guigalin viinituotanto on alkanut 1940-luvulta Etienne Guigalin ryhtyessä viljelemään viiniä Côte-Rôtiessa, jossa ensimmäiset viiniköynnökset ovat aikanaan istutettu Rooman valtakunnan aikana. Etienne Guigalin aloittaessa alueen viinituotanto oli huonolaatuista: Pohjois-Rhône oli vielä toipumassa Phylloxera-viinikirvasta ja toisesta maailmansodasta, ja jopa hedelmistä maksettiin parempi hinta kuin viineistä. Guigal näki jyrkille rinnetarhoille sijoittuvien viljelmien potentiaalin, ja 1960-luvulle tultaessa Côte-Rôtien viinien laatu oli noussut aivan eri tasolle. Lopullisesti ne nousivat maailmanmaineeseen 1980-luvulla, jolloin alue tuotti neljä huippuvuosikertaa peräkkäisinä vuosina. Guigalin viiniperheen kaikista merkittävimmät viinit ovat ”La La”-kolmikko: La Landonne, La Mouline ja La Turque. Näistä kolmesta Côte-Rôtien viinistä jokainen tulee omalta tarhaltaan jyrkiltä rinnetarhoilta Viennen kylän eteläpuolelta. Kolmikko arvioidaan parhaina vuosikertoinaan jopa 100 pisteen viineiksi, ja niillä jokaisella on oma ainutlaatuinen tyylinsä maskuliinisesta Landonnesta vivahteikkaaseen Moulineen. Guigalin laajat viinitarhat Rhônessa kulminoituvat Château d’Ampuisin vanhassa linnoituksessa, jonka Guigalin perhe hankki 1990-luvulla. Rapistunut linnoitus kunnostettiin ja tänä päivänä se toimii Guigalin päärakennuksena ja viinilänä. Linnoituksen kellareissa valmistetaan ja kypsytetään kaikki Guigalin viinit mukaanlukien sopimusviljelijöiden kanssa tuotetut Etelä-Rhônen viinit.