fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Guigal Hermitage 2015

Guigal Hermitage 2015

58,98 

(Suositushinta)

Syvän rubiininpunainen väri violeteilla häivähdyksillä. Tuoksu on muhkean mausteinen, siinä on tummaa marjaisuutta, tammisuutta, luumua, mineraalisuutta ja Syrah’lle tyypillistä cassista, myös orastavaa eläimellisyyttä. Viinin maku on näin nuorelle viinille vielä hyvin tanniininen ja massiivinen, siinä toistuu tuoksun aromeja, mustaherukkaa ja pitkän tammikypsytyksen tuomaa vaniljaa. Maun jälkipuoliskolla mukaan astuu mausteisia, hieman lakritsaan päin viittaavia aromeja.

Ruokasuositus: Lammas, huolellisesti valmistetut liharuoat. Kovat, kypsät juustot. Mahtava meditaatioviini!

Valmistus: Viinin rypäleet tulevat legendaarisen Hermitagen kukkulan neljältä eri palstalta, joissa maaperä vaihtelee kalkki-, savi ja hiekkamaaperästä jotka kaikki ovat graniittisen peruskallion päällä. Osa rypäleistä tulee myös sopimusviljelijöiltä, ja keskimäärin köynnösten ikä on noin 30 vuotta. Käsinpoiminnan jälkeen viini käy kolmen viikon ajan lämpötilakontrolloidusti, jonka jälkeen 36 kuukauden kypsytys Guigalin omissa tammitynnyreissä joista puolet ovat uusia. Viiniä ei suodateta eikä kirkasteta ennen pullotusta.

Kategoria

winettonro

911030

alkonro

930268

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Syrah

alkoholipitoisuus

14%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Perustajansa Etienne Guigalin mukaan nimetty E. Guigal on Rhônen jokilaakson, erityisesti Côte-Rôtien viinialueen merkittävin viinintuottaja. Guigalin viinit ovat tunnettuja ympäri maailman, ja talolla on tarhoja monilla muillakin Rhône-joen viinialueilla. Kaikista tärkeimmät viinit tulevat Côte-Rôtien alueelta, joiden lisäksi Guigalilla on nimikkoviinit myös esimerkiksi Hermitagen ja Condrieun tarhoilla. Etelä-Rhônesta Guigal tekee kyläviinejä sekä Côtes du Rhône -sekoiteviinejä. Guigalilla on omia tarhoja Rhônessa yhteensä 45 hehtaaria, ja melkein puolet koko Condrieun alueen valkoviiniköynnöksistä on Guigalin omistuksissa. Guigalin viinituotanto on alkanut 1940-luvulta Etienne Guigalin ryhtyessä viljelemään viiniä Côte-Rôtiessa, jossa ensimmäiset viiniköynnökset ovat aikanaan istutettu Rooman valtakunnan aikana. Etienne Guigalin aloittaessa alueen viinituotanto oli huonolaatuista: Pohjois-Rhône oli vielä toipumassa Phylloxera-viinikirvasta ja toisesta maailmansodasta, ja jopa hedelmistä maksettiin parempi hinta kuin viineistä. Guigal näki jyrkille rinnetarhoille sijoittuvien viljelmien potentiaalin, ja 1960-luvulle tultaessa Côte-Rôtien viinien laatu oli noussut aivan eri tasolle. Lopullisesti ne nousivat maailmanmaineeseen 1980-luvulla, jolloin alue tuotti neljä huippuvuosikertaa peräkkäisinä vuosina. Guigalin viiniperheen kaikista merkittävimmät viinit ovat ”La La”-kolmikko: La Landonne, La Mouline ja La Turque. Näistä kolmesta Côte-Rôtien viinistä jokainen tulee omalta tarhaltaan jyrkiltä rinnetarhoilta Viennen kylän eteläpuolelta. Kolmikko arvioidaan parhaina vuosikertoinaan jopa 100 pisteen viineiksi, ja niillä jokaisella on oma ainutlaatuinen tyylinsä maskuliinisesta Landonnesta vivahteikkaaseen Moulineen. Guigalin laajat viinitarhat Rhônessa kulminoituvat Château d’Ampuisin vanhassa linnoituksessa, jonka Guigalin perhe hankki 1990-luvulla. Rapistunut linnoitus kunnostettiin ja tänä päivänä se toimii Guigalin päärakennuksena ja viinilänä. Linnoituksen kellareissa valmistetaan ja kypsytetään kaikki Guigalin viinit mukaanlukien sopimusviljelijöiden kanssa tuotetut Etelä-Rhônen viinit.