fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Hans Herzog Sauvignon Blanc Sur Lie

Hans Herzog Sauvignon Blanc Sur Lie

39,99 

(Suositushinta)

Väri on kirkas ja paljas keltavihreä. Tuoksussa on sitruunankuorta, kypsää nektariinia ja melonia ja mineraalisuutta. Maku on suuntäyteinen ja erittäin hapokas, kermainen mutta raikas. Maku jatkuu pitkään ja nostaa veden kielelle.

Ruokasuositus: Tämä viini ei ole tyypillinen herukkainen Sauvignon Blanc, vaan valmistustapansa puolesta siinä on rakennetta ja kokoa. Kokeile runsaiden kalojen ja äyriäisten kanssa ja tee lisukkeeksi esimerkiksi vuohenjuusto-kermaperunoita.

Valmistus: Rypäleet on kerätty käsin tarhoilta optimaalisessa kypsyydessä. 80% rypäleistä on käynyt valikoiduilla hiivoilla 500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä hiivasakan kanssa, jota on sekoitettu tasaisin väliajoin. Tämän jälkeen luonnollinen malolaktinen käyminen ja hiivasakkakypsytys 15 kuukauden ajan. 20% viinistä on käynyt terästankeissa hapokkuuden säilyttämiseksi, ja viinit on sekoitettu keskenään ennen pullotusta. Viini on osittain suodatettu.

Kategoria

Avainsanat

,

winettonro

911011

alkonro

916797

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Sauvignon blanc

alkoholipitoisuus

14

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Hans Herzog on yksi Uuden-Seelannin arvostetuimpia ja tunnetuimpia viinintekijöitä, ja hänen kokemuksensa ja taito viininvalmistukseen on kerääntynyt jo yli 40 vuoden ajalta. Yhdessä vaimonsa Therese Herzogin kanssa he valmistavat viinejä Marlborough’ssa, ja viininvalmistuksen filosofia on holistinen: viinit ovat kokonaisuudessaan enemmän kuin osiensa summa ja kaikki toiminta pyrkii tekemään mahdollisimman hyviä ja aitoja artesaaniviinejä. Herzogin tarina ei ole tyypillisimmästä päästä, nimittäin siinä missä sveitsiläislähtöinen Herzogin suku on viljellyt viiniä Sveitsissä Reininjoen liepeillä satoja vuosia, Hans Herzog päätti vuonna 1994 siirtää oman viinintuotantonsa lämpimämpään ilmastoon viileästä Sveitsistä, ja paikaksi valikoitui Marlborough, joka on Uuden-Seelannin alueista yksi lämpimimmistä ja kuivimmista. Tarhoilla viljellään Uudelle-Seelannille hyvin poikkeuksellisia rypäleitä: Montepulcianoa, Tempranilloa, Zweigeltiä, St. Laurentia, Nebbioloa ja monia muita eurooppalaisia tietylle maalle tai alueelle tyypillisiä rypäleitä. Hans itse viettää kaiken aikansa viinitarhoilla ja osallistuu kaikkiin viininvalmistuksen vaiheisiin. Viinit tehdään hyvin luonnonmukaisesti; niitä ei juuri stabiloida, suodateta tai kirkasteta, tuotanto on luomua ja maaperä ja terroir pitää näkyä täydellä voimalla koko prosessissa. Tuloksena Herzogin viineistä tulee persoonallisia, puhtaita ja hyvin ikääntyviä gastronomisia ruokaviinejä.