fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Hans Herzog Secret of Marlborough Montepulciano

Hans Herzog Secret of Marlborough Montepulciano

43,95 

(Suositushinta)

Tuoksussa on seetriä, lämmintä mausteisuutta, mustaa kirsikkaa ja luumua. Maku on täyteläinen, eloisa ja kompleksinen – primääriaromeissa on kuivattuja hedelmiä ja suutuntuma on mahtavan mehukas. Viinin voi kellaroida 10+ vuodeksi.

Ruokasuositus: Vaikka viini on Uudesta-Seelannista, italialaislähtöinen Montepulciano-rypäle tekee siitä erinomaisen kumppanin italialaiselle ruoalle. Maustetut ja rikasaromiset pastat, grillattu liha yrtein, riistaruoat ja charcuterie.

Valmistus: Hans Herzogin viininvalmistukselle tyypilliseen tapaan rypäleet on sadonkorjuun jälkeen läpikäyneet pitkän fermentaation ja pitkän hiivasakkakypsytyksen. Montepulciano-rypäleitä on kypsytetty 24 kuukautta, ja viinä ei ole kirkastettu tai suodatettu jotta sen aromeista saadaan mahdollisimman paljon irti.

Kategoria

Avainsanat

,

winettonro

911010

alkonro

948487

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Montepulciano

alkoholipitoisuus

14

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Hans Herzog on yksi Uuden-Seelannin arvostetuimpia ja tunnetuimpia viinintekijöitä, ja hänen kokemuksensa ja taito viininvalmistukseen on kerääntynyt jo yli 40 vuoden ajalta. Yhdessä vaimonsa Therese Herzogin kanssa he valmistavat viinejä Marlborough’ssa, ja viininvalmistuksen filosofia on holistinen: viinit ovat kokonaisuudessaan enemmän kuin osiensa summa ja kaikki toiminta pyrkii tekemään mahdollisimman hyviä ja aitoja artesaaniviinejä. Herzogin tarina ei ole tyypillisimmästä päästä, nimittäin siinä missä sveitsiläislähtöinen Herzogin suku on viljellyt viiniä Sveitsissä Reininjoen liepeillä satoja vuosia, Hans Herzog päätti vuonna 1994 siirtää oman viinintuotantonsa lämpimämpään ilmastoon viileästä Sveitsistä, ja paikaksi valikoitui Marlborough, joka on Uuden-Seelannin alueista yksi lämpimimmistä ja kuivimmista. Tarhoilla viljellään Uudelle-Seelannille hyvin poikkeuksellisia rypäleitä: Montepulcianoa, Tempranilloa, Zweigeltiä, St. Laurentia, Nebbioloa ja monia muita eurooppalaisia tietylle maalle tai alueelle tyypillisiä rypäleitä. Hans itse viettää kaiken aikansa viinitarhoilla ja osallistuu kaikkiin viininvalmistuksen vaiheisiin. Viinit tehdään hyvin luonnonmukaisesti; niitä ei juuri stabiloida, suodateta tai kirkasteta, tuotanto on luomua ja maaperä ja terroir pitää näkyä täydellä voimalla koko prosessissa. Tuloksena Herzogin viineistä tulee persoonallisia, puhtaita ja hyvin ikääntyviä gastronomisia ruokaviinejä.