fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Hans Herzog Zweigelt

Hans Herzog Zweigelt

43,95 

(Suositushinta)

Tumman purppura väri. Tuoksussa on kypsiä luumuja, tummaa suklaata, mustaa kirsikkaa, marsipaania ja mausteisia sävyjä. Tuoksun aromit toistuvat hienosti täyteläisessä maussa, jossa on lämmintä hapokkuutta ja hienovaraiset tanniinit. Upea viini on hienosti balanssissa ja sen monivivahteinen aromikkuus kruunaa kokonaisuuden.

Ruokasuositus: Paistit, grillattu liha, kovat ja kypsät juustot.

Valmistus: Viini on yksi harvoista uuden maailman huipputasoisista Zweigelt-viineistä. Alun perin itävaltalainen rypälelajike on kunnianhimoinen projekti Hans Herzogin tilalla, ja rypäleköynnökset ovat vähäsatoisia. Sadonkorjuun jälkeen rypälemehu on pidetty kuorikontaktissa 21 päivää samalla kun viini on käynyt villihiivoilla. Sen jälkeen viini on käynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä malolaktisen käymisen ja 18 kuukauden sakkakypsytyksen. Viiniä ei ole suodatettu tai kirkastettu.

Kategoria

Avainsanat

,

winettonro

911012

alkonro

900127

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Zweigelt

alkoholipitoisuus

14

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Hans Herzog on yksi Uuden-Seelannin arvostetuimpia ja tunnetuimpia viinintekijöitä, ja hänen kokemuksensa ja taito viininvalmistukseen on kerääntynyt jo yli 40 vuoden ajalta. Yhdessä vaimonsa Therese Herzogin kanssa he valmistavat viinejä Marlborough’ssa, ja viininvalmistuksen filosofia on holistinen: viinit ovat kokonaisuudessaan enemmän kuin osiensa summa ja kaikki toiminta pyrkii tekemään mahdollisimman hyviä ja aitoja artesaaniviinejä. Herzogin tarina ei ole tyypillisimmästä päästä, nimittäin siinä missä sveitsiläislähtöinen Herzogin suku on viljellyt viiniä Sveitsissä Reininjoen liepeillä satoja vuosia, Hans Herzog päätti vuonna 1994 siirtää oman viinintuotantonsa lämpimämpään ilmastoon viileästä Sveitsistä, ja paikaksi valikoitui Marlborough, joka on Uuden-Seelannin alueista yksi lämpimimmistä ja kuivimmista. Tarhoilla viljellään Uudelle-Seelannille hyvin poikkeuksellisia rypäleitä: Montepulcianoa, Tempranilloa, Zweigeltiä, St. Laurentia, Nebbioloa ja monia muita eurooppalaisia tietylle maalle tai alueelle tyypillisiä rypäleitä. Hans itse viettää kaiken aikansa viinitarhoilla ja osallistuu kaikkiin viininvalmistuksen vaiheisiin. Viinit tehdään hyvin luonnonmukaisesti; niitä ei juuri stabiloida, suodateta tai kirkasteta, tuotanto on luomua ja maaperä ja terroir pitää näkyä täydellä voimalla koko prosessissa. Tuloksena Herzogin viineistä tulee persoonallisia, puhtaita ja hyvin ikääntyviä gastronomisia ruokaviinejä.