Erittäin aromaattinen tuoksu, jossa on valkoisia kukkia ja hunajamelonia. Maku on keskitäyteläinen, tasapainoinen ja siinä on hedelmäisyyden tuomaa raikkautta.
Ruokasuositus: Aromaattinen ja kuiva valkoviini on tarkoitettu espanjalaistyyliseen rentoon elämänmenoon ja seurusteluun tapasten kera. Sopii erinomaisesti myös välimerellisten äyriäis- ja kalaruokien kanssa, esimerkiksi grillatun mustekalan kera.
Valmistus: Maaperä on hiekka- ja savimaata ja ilmasto on välimerellinen, tarhat sijaitsevat 450 metrin korkeudessa merenpinnasta. Viini on valmistettu Garnatxa-rypäleistä, jotka on kerätty sekä vanhoista että nuoremmista köynnöksistä. Viiniin ei lisätä happoa, joten viinintekijä on erittäin tarkka sadonkorjuun ajankohdasta luonnollisen hapokkuuden säilyttämiseksi. Viini on saanut levätä hiivasakan kanssa kaksi kuukautta.
92p. Gilbert & Gaillard
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Garnatxa Blanca |
sokeripitoisuus | 0,7 g/l |
hapokkuus | 4,4 g/l |
alkoholipitoisuus | 14% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Katalonian sisämaassa DO Terra Altan alueella sijaitsee Herència Altésin viinitalo ja sen kolme viinitarhaa. Núria Altés perusti Herència Altésin tämän vuosikymmenen alussa, ja ryhtyi viljelemään viiniä kumppaninsa Rafael De Haanin kanssa. Herència Altés on nuori viinintuottaja mutta sen tarhat ovat vanhoja: Garnacha- ja Cariñena -rypäleiden köynnökset ovat jopa yli 60 vuotta vanhoja. Näiden lisäksi tilalla viljellään mm. Viognier- ja Syrah-lajikkeita. Talon viinilä on hiljattaen valmistunut ja sisältää uusinta viinintuotannon tekniikkaa. Jopa puolet viininvalmistukseen käytettävästä energiasta tulee aurinkopaneeleista. Käymis- ja kypsymisastiat ovat viinistä riippuen joko teräs- tai betonitankkeja tai tammitynnyreitä.