Sambucan maakunnasta Sisiliasta, Vigneti Zabun pientuottajien luomupalstoilta tuleva viini on tulisieluinen mutta lempeä punaviini. Uutuusviini keväälle 2019.
Pienisatoisilta tarhoilta valitaan vain parhaat luomurypäleet. Pitkän maseroinnin aikana saadaan viiniin runsaasti väriä, rakennetta ja aromeja. 50% viinistä kypsyy isoissa tammitynnreissä ja toinen puolisko isoissa betonitankeissa joka takaa hitaan mikro-oksidoitumisen.
Väri on tumman rubiininpunainen, aromit täynnä punaisia ja tummia hedelmiä mausteisten ja balsamisten sekä tammisten vivahteiden kanssa. Roteva viini on täyteläinen ja sen jälkimaku on pitkä ja miellyttävän mausteinen. Viini on valmis juotavaksi heti mutta kestää aiankin 8 vuoden varastoinnin.
Sopii täydellisesti kypsytetyn juuston kanssa, kuten myös punaisen lihan, riistan sekä villisian kanssa.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Nero d'Avola |
sokeripitoisuus | 9 |
hapokkuus | 5,49 |
alkoholipitoisuus | 13 % |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Vigneti Zabu on suhteellisen nuori viinintuottaja Sambuca di Sicilian alueella Sisiliassa. Tuotantoalueella on viljelty viiniä antiikin ajoista alkaen. Alue tunnetaan laatuviinien tuotannosta ja olosuhteet ovat erinomaiset laatuviinien sekä luomuviinien tuotantoon, ympäristössä kun ei ole esimerkiksi saastuttavia tehdasalueita. Mikroilmaston suotuisat lämpötila- olosuhteet auttavat viinintuotannossa. Arancion tekojärvi viilentää tarhoja kuumina kesäpäivinä eikä järven takia köynnösten tarvitse kärsiä kuivuudesta. Ylenpalttinen auringonpaiste, suuri ero päivän ja yön lämpötilojen välillä ja rikas maaperä tarjoaa ihanteelliset olosuhteet luomuviljelyyn. Täällä viljellään paitsi viinirypäleitä myös oliiveja sekä appelsiinia.