fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Jean-Luc Colombo Les Abeilles Blanc

Jean-Luc Colombo Les Abeilles Blanc

Väri on vaalean keltainen, häivähdys vihreää. Tuoksu on hienostunut, siinä on kukkaisuutta ja hedelmää kuten sokeroitua sitruunaa. Maku on pyöreän raikas, kompleksinen, sen aromit pyörivät suussa tasapainoisesti.

Ruokasuositus: Erinomainen aperitiivi tai kuuman kesäpäivän raikastus aurinkovarjon alla. Sopii grillatun kalan ja vaaleiden kalojen tai sushin kanssa. Pala patonkia ja hieman brie-juustoa on myös erinomainen kumppani tälle viinille.

Valmistus: Rypäleet on kerätty eteläisen Rhonen alueelta Cairannen, Rasteaun ja Vacqueyrasin kylien viinimailta. Maaperä on hiekkaista savimaata, ja joitain viinitarhoja lämmittävät nyrkinkokoiset auringossa lämpiävät kivet, joiden lämpövaikutus tarhoihin jatkuu vielä illalla auringon laskettua.

Kategoria

alkonro

927897

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Clairette 80%, Roussanne 20%

alkoholipitoisuus

13%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Jean-Luc ja Anne Colombo ostivat Pohjois-Rhônen Cornasista ensimmäisen viinipalstansa 1980-luvun puolessavälissä. Ensimmäinen Cornas-vuosikerta tuotettiin vuonna 1987 ja myöhemmin Colombon perhe on laajentanut viinintuotantoaan ostamalla muita tarhoja, mm. Saint-Péraysta, sekä Marseillen läheltä Provencen ”Blue Coastilta”. Pohjois-Rhônen viinialueiden eteläisimmässä päässä, Rhône-joen rinteillä sijaitsevat Cornasin AOC-alueen viinitarhat, jotka ovat maailmankuuluja voimakkaista, täyteläisistä ja monivivahteisista Syrah-viineistään. Aivan Cornasin vieressä sijaitsevalla Saint-Pérayn alueella Jean-Lucin tytär Laure Colombo tekee Marsanne- ja Roussanne -rypäleistä aromikkaita ja persoonallisia valkoviinejä. Colombon viinintekotapa on perinteinen, ja tuottaja on aloittanut luomuviljelyyn siirtymisen muutama vuosi sitten. Keskiössä on viinirypäleiden hellä hoito ja huolenpito, ja tuottaja pyrkii tekemään viineistä tasapainoisia ja hienoja. Tasapaino tarkoittaa sopivaa mineraalisuutta, alkoholimäärää ja mahdollisimman vähäistä sokerimäärää, jolloin viinit ovat hyvin kuivia. Näin ne palvelevat parhaiten tehtäväänsä ruokien kumppanina. Colombon tarhoilla ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, vaan tarhoja hoidetaan luonnonmukaisin menetelmin, mm. suojaamalla maaperää eroosiolta ja ylläpitämällä luonnollisia mikrobikantoja. Sadonkorjuu tapahtuu käsin. Cornasin viineissä toistuu luontoteema; kasvi- ja eläinkunta. Etiketit on suunnitellut ja maalannut kuvataiteilija Marie-Annick Dutreil.