fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Jean-Luc Colombo Les Abeilles Rouge

Jean-Luc Colombo Les Abeilles Rouge

16,98 

(Suositushinta)

Värin syvän purppurainen. Tuoksussa on punaista marjaa, punaherukkaa ja puolukkaa, aavistus yrttisyyttä. Maku on silkkinen, nuorekas, siinä on hieman lakritsaa ja mausteisuutta, jopa aavistus puolukkarahkaa. Hapokkuus pitää viinin eloisana.

Ruokasuositus: Provéncen keittiön ruoat kuten yrteillä maustettu grillattu liha kasvisten kanssa. Nuoret ja puolikovat juustot sekä vuohenjuusto.

Valmistus: Perinteinen punaviinin valmistusmenetelmä. Rypäleet ovat puristettu ja käyminen on tapahtunut lämpötilakontrolloidusti. Viini on kypsynyt 10 kuukautta terästankeissa.

Kategoria

winettonro

86430

alkonro

925267

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Grenache 60%, Syrah 30%, Mourvèdre 10%

hapokkuus

3,1 g/l

alkoholipitoisuus

13,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Jean-Luc ja Anne Colombo ostivat Pohjois-Rhônen Cornasista ensimmäisen viinipalstansa 1980-luvun puolessavälissä. Ensimmäinen Cornas-vuosikerta tuotettiin vuonna 1987 ja myöhemmin Colombon perhe on laajentanut viinintuotantoaan ostamalla muita tarhoja, mm. Saint-Péraysta, sekä Marseillen läheltä Provencen ”Blue Coastilta”. Pohjois-Rhônen viinialueiden eteläisimmässä päässä, Rhône-joen rinteillä sijaitsevat Cornasin AOC-alueen viinitarhat, jotka ovat maailmankuuluja voimakkaista, täyteläisistä ja monivivahteisista Syrah-viineistään. Aivan Cornasin vieressä sijaitsevalla Saint-Pérayn alueella Jean-Lucin tytär Laure Colombo tekee Marsanne- ja Roussanne -rypäleistä aromikkaita ja persoonallisia valkoviinejä. Colombon viinintekotapa on perinteinen, ja tuottaja on aloittanut luomuviljelyyn siirtymisen muutama vuosi sitten. Keskiössä on viinirypäleiden hellä hoito ja huolenpito, ja tuottaja pyrkii tekemään viineistä tasapainoisia ja hienoja. Tasapaino tarkoittaa sopivaa mineraalisuutta, alkoholimäärää ja mahdollisimman vähäistä sokerimäärää, jolloin viinit ovat hyvin kuivia. Näin ne palvelevat parhaiten tehtäväänsä ruokien kumppanina. Colombon tarhoilla ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, vaan tarhoja hoidetaan luonnonmukaisin menetelmin, mm. suojaamalla maaperää eroosiolta ja ylläpitämällä luonnollisia mikrobikantoja. Sadonkorjuu tapahtuu käsin. Cornasin viineissä toistuu luontoteema; kasvi- ja eläinkunta. Etiketit on suunnitellut ja maalannut kuvataiteilija Marie-Annick Dutreil.