fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Jean-Luc Colombo Les Pins Couchés Rosé

Jean-Luc Colombo Les Pins Couchés Rosé

15,99 

(Suositushinta)

Väri on kirkkaan vaaleanpunainen. Tuoksu on puhtaan raikas, se tulvii punaisia hedelmiä ja Välimerellistä aromimaailmaa; mustia oliiveja, hieman yrttisyyttä ja marjaisuutta. Maku on kuiva ja harmoninen, miellyttävän kevyt, mutta ryhdikäs. Puhtaassa jälkimaussa toistuu tuoksun aromit ja ranskalaiselle rosélle tyypillinen eleganssi.

Ruokasuositus: Nizzansalaatti ja muut tuoreet salaatit ja vihannekset, miedot ja tuoreet juustot, kala ja äyriäiset. Myös grillattu vaalea liha välimerellisin lisukkein.

Valmistus: Jean-Luc Colombo on perhetuottaja Rhônen laaksosta, ja viinitarhoja perheellä on eri puolilla laaksoa. Viininvalmistus on hyvin luonnonmukaista ja perheellä on myös mm. mehiläisiä. Les Pins Couchés Rosén rypäleet tulevat tarhoilta läheltä Marseillea, jossa maaperä on kivi- ja kalkkikivimaata. Viini tehdään perinteisellä saignee-menetelmällä klassisista alueen rypäleistä ja se kypsyy terästankeissa saaden raikkaan profiilin.

Kategoria

winettonro

800186

alkonro

908421

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Syrah, Cinsault, Grenache

alkoholipitoisuus

12,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Jean-Luc ja Anne Colombo ostivat Pohjois-Rhônen Cornasista ensimmäisen viinipalstansa 1980-luvun puolessavälissä. Ensimmäinen Cornas-vuosikerta tuotettiin vuonna 1987 ja myöhemmin Colombon perhe on laajentanut viinintuotantoaan ostamalla muita tarhoja, mm. Saint-Péraysta, sekä Marseillen läheltä Provencen ”Blue Coastilta”. Pohjois-Rhônen viinialueiden eteläisimmässä päässä, Rhône-joen rinteillä sijaitsevat Cornasin AOC-alueen viinitarhat, jotka ovat maailmankuuluja voimakkaista, täyteläisistä ja monivivahteisista Syrah-viineistään. Aivan Cornasin vieressä sijaitsevalla Saint-Pérayn alueella Jean-Lucin tytär Laure Colombo tekee Marsanne- ja Roussanne -rypäleistä aromikkaita ja persoonallisia valkoviinejä. Colombon viinintekotapa on perinteinen, ja tuottaja on aloittanut luomuviljelyyn siirtymisen muutama vuosi sitten. Keskiössä on viinirypäleiden hellä hoito ja huolenpito, ja tuottaja pyrkii tekemään viineistä tasapainoisia ja hienoja. Tasapaino tarkoittaa sopivaa mineraalisuutta, alkoholimäärää ja mahdollisimman vähäistä sokerimäärää, jolloin viinit ovat hyvin kuivia. Näin ne palvelevat parhaiten tehtäväänsä ruokien kumppanina. Colombon tarhoilla ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, vaan tarhoja hoidetaan luonnonmukaisin menetelmin, mm. suojaamalla maaperää eroosiolta ja ylläpitämällä luonnollisia mikrobikantoja. Sadonkorjuu tapahtuu käsin. Cornasin viineissä toistuu luontoteema; kasvi- ja eläinkunta. Etiketit on suunnitellut ja maalannut kuvataiteilija Marie-Annick Dutreil.