fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Klein Constantia Vin de Constance

Klein Constantia Vin de Constance

Väri on kirkkaan kultainen. Tuoksussa on makeaa sitrusta, nougat’a, inkivääriä ja raastettua muskottipähkinää. Maku on hienostunut sekä elegantin tasapainoinen hapokkuuden ja kermaisen, runsaan suutuntuman välillä. Aprikoosinen aromikkuus, jopa marmeladisuus seuraa ja maku on täyteläinen, raikas ja rikas. Viini jatkuu pitkään suussa harmonisena ja hienostuneena.

Ruokasuositus: Tämä viini kruunaa illallisen, ja on klassinen kumppani juustolautasen kanssa. Se toimii niin sinihomejuustojen kuin kovin, kypsien juustojen kanssa, unohtamatta marjakompottia ja keksejä.

Valmistus: Vin de Constance on historiallinen jälkiruokaviini, joka oli jo 1700-luvulla tunnettu Euroopan hoveissa. Viinin valmistus loppui, kun Phylloxera-bakteeri niitti tuhoa maailman viinitarhoilla. Klein Constantian uudelleen avaamisen myötä viiniä ryhdyttiin valmistamaan uudestaan vuonna 1986. Nykypäivänä sitä pyritään tekemään samoin opein kuin satoja vuosia sitten, mutta valmistuksessa otetaan huomioon kunkin vuoden sadot ja prosessia muokataan sen mukaan miten viinille saadaan paras mahdollinen laatu. Rypäleiden sadonkorjuu tapahtuu hiljalleen riippuen rypäleiden kypsyydestä, ja jokainen keräilyerä käsitellään erikseen. Tällä haetaan parasta tasapainoa makeuden ja hapokkuuden suhteen. Fermentaatio saattaa vaihdella kuudesta viikosta kuuteen kuukauteen, ja viini kypsyy 3 vuotta ranskalaisissa ja unkarilaisissa tammitynnyreissä ”sur lie” eli hiivasakan kanssa.

Kategoria

alkonro

934246

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Muscat de Frontignan

sokeripitoisuus

166

hapokkuus

6,8

alkoholipitoisuus

14

pakkauskoko

0,5 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Klein Constantian historia ulottuu yli neljänsadan vuoden taakse, kun hollantilaisten siirtolaisten perustaman siirtokunnan silloiselle päällikölle Simon Van der Stelille annetaan omaa peltomaata Constantia-vuoren rinteiltä. Viininvalmistus alkaa tiluksilla melkein heti, tarhoille istutetaan Muscat-rypälettä ja Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian myötä sitä viedään Eurooppaan asti 1700-luvulla. Constantian tila vaihtaa omistajaa useita kertoja, mutta viinituotanto säilyy ja tilan makea jälkiruokaviini Vin de Constance saavuttaa huomattavaa mainetta: sitä on jopa Versailles’n hovissa Louis XVI:n ja Marie Antoinetten viinikellareissa. Vin de Constance on mainittu myös Jane Austenin ensimmäisessä romaanissa juomana, jolla on ”parantavia voimia”, ja Napoleon vaati saada viiniä kuolinvuoteelleen. 1800-luvun puolivälissä tila ajautuu ongelmiin ja viinintuotanto loppuu jo ennen Phylloxera-taudin leviämistä Etelä-Afrikkaan. Yli sadan vuoden ajan Constantian mailla ei kasva viiniköynnöksiä, mutta vuonna 1986 Duggie Joosten johdolla viinintuotanto jatkuu, ja Muscat-rypäleiden sadosta tehdään taas Vin de Constancea. Constantian tilan olosuhteet soveltuvat varsin hyvän terroir-tyyliseen viinifilosofiaan: maaperä ja ilmasto tulee näkyä ja maistua viinin lopputuloksessa. Klein Constantia sijaitsee loivilla rinteillä, ja merituuli puhaltaa tarhoille läpi vuoden. Osa tarhoista on alueen kylmimpiä, ja olosuhteet valkoisille rypäleille – erityisesti Sauvignon Blancille – ovat erinomaisia. Myös Vin de Constancen rypäle Muscat de Frontignan viihtyy viileämmässä ilmassa. Vastapainona auringon paahteelle maaperä on hyvin vesipitoista, joka on hyväksi köynnöksille kuivina aikoina. Klein Constantia tekee viinejä Estate- ja KC-tuotesarjoissa ja talon huippuviinit menestyvät vuosi toisensa jälkeen eri viinikriitikkojen arvioissa.