fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Kukkula Aatto

Kukkula Aatto

Viinin väri on keskisyvän rubiininpunainen. Tuoksussa on kypsiä tummia hedelmiä, kirsikkaa ja karpaloa. Siinä on myös vahvaa mausteisuutta, savuisuutta, pippuria ja yrttisiä piirteitä. Maku on erittäin kompleksinen: samanaikaisesti mehukas ja muhkean tumma, mutta myös samettinen ja rikkaan marjainen. Jälkimaku on saumattoman pitkä, siinä on savupekonia, mineraalisuutta ja harmonisia tanniineja.

Ruokasuositus: Muhkea viini eteläranskalaiseen tyyliin tykkää runsaista liharuoista ja juustoista. Grillatut lihat, provencelaiset yrttiset lisukkeet ja kovat, kypsät juustot. Myös lammas ja riista.

Valmistus: Viinin erikoinen rypäleblendi sisältää harvinaisempaa Counoise-rypälettä, mikä antaa sille luonnetta. Viinitarhat sijoittuvat alueelle, jossa vielä 20 vuotta sitten kasvoi pähkinäpuita. Sadonkorjuun jälkeen käyminen villihiivoilla terästankeissa viikon ajan, maseraatio kokonaisuudessaan noin 30 päivää. Viini on kypsynyt 500 litran tammitynnyreissä joista noin puolet on uusia. Kypsytys 18 kuukautta, viiniä ei ole suodatettu tai kirkastettu. Tuottajan mukaan on nyt jo juotavissa, mutta hyötyy vielä muutaman vuoden kellaroinnista.

Kategoria

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Counoise 48%, Mourvèdre 38%, Grenache 14%

alkoholipitoisuus

16%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Kalifornialainen Kukkula Winery on Kevin Jussilan johtama ja omistama viinitalo Paso Roblesin läheltä vain noin 30 kilometrin päästä Tyynestämerestä. Talon suomenkielinen nimi liittyy omistaja ja viinintekijä Kevin Jussilan suomalaisiin sukujuuriin ja tulee alueen mäkisen maaston inspiroimana. Jussilan isä oli kotoisin Suomesta, ja muutti 1950-luvun alussa Amerikkaan paremman elämän toivossa. Kukkula Winery on perustettu vuonna 2004 ja sen tarhat on istutettu alueelle, jossa ennen kasvoi pähkinäpuita. Viiniköynnösten lisäksi pähkinäpuita on edelleen alueella, sekä myös oliivipuita. Tuotanto on luomua ja viinituotanto tapahtuu kokonaan omalla tilalla omien tarhojen rypäleistä. Paso Roblesin alueen ilmasto on melko kuuma, ja terroir on hyvin samankaltainen kuin Rhônen laaksossa. Lämpimän ilmaston tueksi alueella sataa suhteellisen paljon, joten köynnöksiä ei tarvitse kastella ja maaperä pysyy kosteana. Rypäleterttujen määrä on rajoitettu, jolla maksimoidaan viinien laatu, kasvumahdollisuudet ja aromikkuus. Viininvalmistuksessa viinin annetaan käydä ja kypsyä villihiivoilla eikä Kevin halua liikaa häiritä luonnollista viinikäymistä. Punaviinejä ei suodateta eikä kirkasteta, ja viininvalmistus noudattaa pikemminkin luovia ratkaisuja kuin etukäteen päätettyjä tapoja. Tilalla viljellään paljon erilaisia punaisia ja valkoisia rypäleitä, ja Kukkula on tunnettu mm. Rhône-blendeistään.