Raikas ja kypsä tuoksu viestii sitrushedelmistä, lemon curdista, valkoisista kukista ja jopa hieman savuisista aromeista. Maussa on hunajaisuutta, sitrusta ja herukkaisia piirteitä sekä hyvää hapokkuutta tasapainottamassa kokonaisvaikutelmaa.
Ruokasuositus: Kalaruoat, kasvikset ja salaatit. Viinin kanssa voi tarjota myös hieman makeutta sisältäviä lisukkeita. Esimerkiksi kampelafilée lime-papaijasalsalla.
Valmistus: Viinin rypäleet noudattelevat perinteistä rhônelaista sekoitetta, jossa Grenache Blancia on muita rypäleitä hieman enemmän. Rypäleiden sadonkorjuu tapahtuu melko aikaisin raikkauden säilyttämiseksi ja viini on puristettu välittömästi ja cuvée sekoitettu jo käymisvaiheessa. Viinimehu on jäähdytetty luonnollisen käymisen käynnistämiseksi ja mehu on käynyt 8 viikon ajan ilman malolaktista käymistä. Suodatus ja kirkastus ennen pullotusta.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Grenache Blanc 43%, Roussanne 29%, Viognier 28% |
alkoholipitoisuus | 14% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Kalifornialainen Kukkula Winery on Kevin Jussilan johtama ja omistama viinitalo Paso Roblesin läheltä vain noin 30 kilometrin päästä Tyynestämerestä. Talon suomenkielinen nimi liittyy omistaja ja viinintekijä Kevin Jussilan suomalaisiin sukujuuriin ja tulee alueen mäkisen maaston inspiroimana. Jussilan isä oli kotoisin Suomesta, ja muutti 1950-luvun alussa Amerikkaan paremman elämän toivossa. Kukkula Winery on perustettu vuonna 2004 ja sen tarhat on istutettu alueelle, jossa ennen kasvoi pähkinäpuita. Viiniköynnösten lisäksi pähkinäpuita on edelleen alueella, sekä myös oliivipuita. Tuotanto on luomua ja viinituotanto tapahtuu kokonaan omalla tilalla omien tarhojen rypäleistä. Paso Roblesin alueen ilmasto on melko kuuma, ja terroir on hyvin samankaltainen kuin Rhônen laaksossa. Lämpimän ilmaston tueksi alueella sataa suhteellisen paljon, joten köynnöksiä ei tarvitse kastella ja maaperä pysyy kosteana. Rypäleterttujen määrä on rajoitettu, jolla maksimoidaan viinien laatu, kasvumahdollisuudet ja aromikkuus. Viininvalmistuksessa viinin annetaan käydä ja kypsyä villihiivoilla eikä Kevin halua liikaa häiritä luonnollista viinikäymistä. Punaviinejä ei suodateta eikä kirkasteta, ja viininvalmistus noudattaa pikemminkin luovia ratkaisuja kuin etukäteen päätettyjä tapoja. Tilalla viljellään paljon erilaisia punaisia ja valkoisia rypäleitä, ja Kukkula on tunnettu mm. Rhône-blendeistään.