Espanjalainen, 100% Malbec-lajikkeesta valmistettu viini on harvinaisuus. Korkealla sijaitsevat tarhat takaavat tasapainoa kasvukauden päivien kuumuuteen. Rypäleet poimitaan öisin viileänä käsin. Suodattamaton, ei stabiloitu. Dekantoitava ennen tarjoilua.
Viinin kuvaus: L’ame Malbec on väriltään syvä ja intensiivinen. Tuoksu on aromikas, maanläheinen ja orvokkinen ja siitä heijastuu selkeä hedelmäisyys täynnä punaista hedelmää, mausteita ja paahteisuutta sekä kypsyyttä. Puhdaspiirteinen maku on erittäin täyteläinen, samettinen ja hedelmäinen ja maun selkärangan muodostaa tyylikäs mineraalisuus ja pitkän jälkimaun paahteinen mausteisuus.
Valmistus: Maseraatio viileässä 2 viikkoa ennen puristamista ja alkoholikäymistä terästankeissa luonnonhiivojen avulla. Kypsynyt höyrytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 14kk
Ruokasuositus; tuhdit liharuoat ja padat sekä kypsät juustot.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Malbec |
hapokkuus | 5,45 g/l |
alkoholipitoisuus | 15 % |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Altolandonin tarhat sijaitsevat Landeten uinuvan maalaiskaupungin liepeillä La Manchan pohjoisemmassa nurkassa. Korkea sijainti 1000 metrissä ja monipuolinen maaperäkoostumus muodostaa moniulotteisten viinien valmistuksen selkärangan ja korkea ilmanala takaa tarvittavat lämpötilaerot sekä täydelliset olosuhteet viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Olosuhteet tuovat viineihin erinomaisen happotasapainon sekä mineraalisuuden ja mahdollistaa persoonallisten huippuviinien tuotannon. Altolandon tarhat ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Tilan maaperävaihtelut lyhyidenkin etäisyyksien sisällä tuo vivahdetta ja siksi he viljelevät ueita eri lajikkeita jotka kaikki vinifioidaan erikseen, luonnollisesti, omassa tahdissaan, vain villihiivojen avulla. Viinit tehdään artesaanihenkisesti ja lopullinen viini ratkaisee mihin se sekoitetaan vai pullotetaanko omana viininä. Tarhoilla kasvaa laaja valikoima rypälelajikkeita, joista suurin osa ei ole Espanjalle tyypillisiä, kuten Malbec, Syrah. Viinintekijä Rosalia Molinan viinit ovat valmistetu rakkaudella ja suurella huolella ja viinit ovat luomusertifioituja ja vegaaneilla soveltuvia. Sulfiitteja lisätään vain nimeksi jos ollenkaan ja kaikki viinit ovat stabiloimattoimia ja suodattamattomia. Osa viineistä kypsyy oman maaperän savesta valmistetuissa amforoissa.