fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Le Contesse Prosecco Rosé

Le Contesse Prosecco Rosé

Uusi Kategoria, roseeprosecco on vihdoinkin täällä! Prosecco Rosé valmistus sallittiin syksyllä 2020. Viini on oltava vuosikerrallinen, pakattu kirkkaaseen pullon ja valmistettu vaaleasta Glera-lajikkeesta sekä Pinot Nerosta, jonka kuoresta viini saa herkullisen vaaleanpunaisen värinsä. Kuplat syntyvät tankissa 60 päivän ajan. Le ContesseProsecco Rosé valmistuu perheen omien tarhojen rypäleistä ja heidän Pinot Nero-tarhat sijaitsee Valdobbianen kauniilla kukkuloilla Trevison maakunnan sydämessä.

Le Contesse Prosecco Rosé on kuiva, hedelmäinen ja marjaisan raikas. Tuoksussa on herkullista mansikkaa ja maku on kuiva, pehmeä ja tyylikkään raikas, talon tyylille sopiva. Se soveltuu erinomaisesti alkumaljaksi tai aperitiiviksi sekä voileipäpöydän antimien ja pikkusuolaisten seuraksi. Näyttävä etiketti on painettu pulloon joten se ei irtoa jää-astiassa ja etiketin on suunnitellut tunnettu Italialainen graafikko ”Cappellini” joka on yhdessä le Contessen kanssa heidän menestyksekkään pakkausuudistuksen takana.

 

Kategoria

Avainsanat

alkonro

940144

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Glera 85%, Pinot Nero 15%

sokeripitoisuus

11

hapokkuus

5,6

alkoholipitoisuus

11

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Le Contessen omistajaperhe Loris Bonotton johdolla on taitava ja tulevaisuteen suuntaava Prosecco- ja kuohuviinien tuottaja.  Viinilän maat olivat aikanaan omistaneet Venetsialaiset Tiepolon kreivittäret, siitä nimi ”Le Contesse”. Ensimmäiset köynnökset istutettiin 1976 Bellussera-sidontatapaa noudattaen. Kolme sukupolvea samaa perhettä työskentelevät yhdessä ja rypäleet tulevat vain omilta tarhoilta Trevison ympäristössä. Kaikki tarhat viljellään luomumenetelmin mutta kaikki evät ole sertifioituja. Vastuullinen ja luonnonmukainen toiminta on perheelle tärkeää ja 2019 vuosikerta tulee olemaan myös SQNPI kestävän kehityksen sinetin alla. Viinit ovat myös vegaanisia ja siitä on merkintä etiketissä. Moderni tila on uskomattoman hyvin suunniteltu sekä tuotanto- että varastointitilojen kannalta. Laitteisiin investointi on jatkuvaa ja viimeinen investointi horisontaalisesti pyöriviin käymislaitteisiin on merkittävä alalla. Nämä laitteet poistavat manuaalisen ja rankan sekä kalliin batonnage-vaiheen ja turhan pumppaamisen, joka rasittaa viiniä. Oma hiivapankki on avainasemassa. Rypälemehu pidetään säiliöissä lähellä nollaa astetta, kunnes he todella haluavat aloittaa tuotannon. Tämä tarkoittaa, että kuohuviinit valmistetaan ympäri vuoden tarpeen mukaan ja heidän viinien pääominaisuudet, tuoreus, raikkaus ja eloisuus on läsnä viinissä. Tämä raikkaus ja eloisuus on Le Contessen luonteenomainen tyyli ja tunnusmerkki. tuottajan videoesittely