fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Le Dôme 2015

Le Dôme 2015

Viinin väri on syvä ja tumma purppura violetilla reunuksella. Tuoksun monipuolisessa paletissa on mm. kypsää vadelmaa, suklaata ja karhunvatukkaa. Siitä voi aistia myös savuista tammea ja aavistuksen mausteisuutta. Maku on pureskeltava ja mustanpuhuva, tanniinit ovat integroituneet viiniin hienosti mutta ovat silti läsnä. Viini on erittäin pitkä, ja jatkuu eleganttina ja kompleksisena loppuun saakka.

Ruokasuositus: Hienot, parhaista raaka-aineista valmistetut liharuoat ja riista. Viini on aterian upea kruunu.

Valmistus: Erittäin kunnianhimoinen Cabernet Franc -pohjainen viini huippuvuosikertaa 2015. Viinin rypäleet tulevat kolmen hehtaarin tarhalta, jonka köynnösten ikä lähentelee 60 vuotta. Maaperä on hiekkamaata, jonka alla kalkkikerros. Maaperä on osittain rautapitoista. Sadonkorjuu on tapahtunut hienon vuoden 2015 lokakuun puolivälissä, Merlot poimittiin viikkoa aikaisemmin. Kylmämaseroinnin jälkeen käyminen tammisammioissa, malolaktinen käyminen uudessa ranskalaisessa tammessa ja kypsytys 18 asteen lämpötilassa. Viini säilyy vuosikymmeniä oikein kellaroituna.

Kategoria

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Cabernet Franc 80%, Merlot 20%

alkoholipitoisuus

14,5%

pakkauskoko

0,75 l

Tuotekortti

Tuottajasta:

Chateau Teyssier sijaitsee Bordeaux’ssa Saint-Émilionin luokitusalueella, ja tilalla tuotetaan useita pientuotantoviinejä tilan nimikkoviinin lisäksi. Bordeaux’n ”oikean rannan” mukaisesti päärypäle on Merlot, mutta myös Cabernet Francia viljellään ja Teyssierin arvokkain viini on Cabernet Francista tehty Le Dôme. Teyssierin historia ulottuu kauas 1700-luvulle, mutta ensimmäiset viinitarhat on istutettu 1860-luvun lopulla. Viinituotanto on ollut hyvin pientä muutaman hehtaarin viljelyä 1990-luvulle asti, kunnes viiniguru Jonathan Maltus hankki tilan haltuunsa 1994. Siitä lähtien tilaa on modernisoitu paljon ja sen alaisuuteen on hankittu uusia tarhoja. Nykyään tarhoja on noin 50 hehtaaria ja vuosittainen tuotanto on hieman yli 10,000 laatikkoa. Bordeaux on viinialueena hyvin konservatiivinen, mutta Jonathan Maltus tiimeineen lähti alusta alkaen luomaan viineistä uudentyylisiä, hedelmäisiä ja voimakkaita. Tyylisuuntauksen taustalla ovat Maltuksen aiempi kokemus Australiasta ja Kaliforniasta, joissa viinintuotanto on vapaampaa eikä välttämättä niin sidottua perinteisiin. Maltus huomasi, että tietyt palstat viinitarhoilla tuottavat erittäin laadukkaita rypäleitä, joten oli luonnollista erottaa ne omiksi pienen tuotannon viineikseen. Tila tuottaa tällä hetkellä kymmentä eri viiniä, joista kuusi on nimikoitujen yksittäisten viinitarhojen viinejä, kaksi Bordeaux Superieur -viiniä sekä tilan nimikkoviini ja rosé.