Väri on vihertävän keltainen. Tuoksussa on trooppisia hedelmiä ja oranssia kukkaisuutta, sekä Chardonnaylle tyypillistä karamellisuutta. Tuoksu toistuu maussa, jossa on aistittavissa myös valkoista persikkaa ja pähkinäisyyttä. Luonnollinen kypsytys tuo viiniin hapokkuutta, joka antaa viinille hienon tasapainon ja mehukkaan, pitkän jälkimaun.
Ruokasuositus: Runsas valkoviini sopii hyvin esimerkiksi kermaisille tai juustoisille pastoille, kanaruoille ja kalalle. Myös intialaiset curryt, tai muut kookosta sisältävät itämaiset ruoat kuten thaikeittiön ruoat. Sopii myös hyvin juustoisille piirakoille, esim. Quiche Lorrainelle. Brie- ja Camembert -juustot.
Valmistus: Perinteinen, luonnollinen valkoviinin valmistusmenetelmä. Osa viinistä on käynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä, ja lopuksi viini on sekoitettu.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Chardonnay |
sokeripitoisuus | 2 g/l |
hapokkuus | 6,1 g/l |
alkoholipitoisuus | 14,5% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |