fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Lourensford The Dome Chardonnay

Lourensford The Dome Chardonnay

Väri on vihertävän keltainen. Tuoksussa on trooppisia hedelmiä ja oranssia kukkaisuutta, sekä Chardonnaylle tyypillistä karamellisuutta. Tuoksu toistuu maussa, jossa on aistittavissa myös valkoista persikkaa ja pähkinäisyyttä. Luonnollinen kypsytys tuo viiniin hapokkuutta, joka antaa viinille hienon tasapainon ja mehukkaan, pitkän jälkimaun.

Ruokasuositus: Runsas valkoviini sopii hyvin esimerkiksi kermaisille tai juustoisille pastoille, kanaruoille ja kalalle. Myös intialaiset curryt, tai muut kookosta sisältävät itämaiset ruoat kuten thaikeittiön ruoat. Sopii myös hyvin juustoisille piirakoille, esim. Quiche Lorrainelle. Brie- ja Camembert -juustot.

Valmistus: Perinteinen, luonnollinen valkoviinin valmistusmenetelmä. Osa viinistä on käynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä, ja lopuksi viini on sekoitettu.

Kategoria

alkonro

565637

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Chardonnay

sokeripitoisuus

2 g/l

hapokkuus

6,1 g/l

alkoholipitoisuus

14,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Lourensfordin tilan tarina alkaa alun perin jo 1700-luvulla, kun silloisen Kapmaan kuvernööri istutti alueelle viiniviljelmiä ja hedelmäpuita. Tila on modernisoitu kokonaan vuonna 2002, jolloin sinne rakennettiin viimeisintä viininvalmistusteknologiaa sisältävä uusi viinilä. Tila sijaitsee lähellä merta Kapkaupungista itään päin Lourens-joen varrella. Viinitarhat sijoittuvat alueelle, jossa Helderbergin vuoristo laskeutuu mereen, ja alueen olosuhteet viininkasvatukseen vastaavat hyvin pitkälti välimerellistä terroiria – lämpimiä, auringontäyteisiä päiviä ja viileitä öitä. False Bayn merituuli puhaltaa tarhoille, tuulettaa köynnöksiä ja antaa luonnollisen vastuksen tuholaisille ja homeelle. Lourensfordin tilalla viljellään yleisimpiä tunnettuja rypälelajikkeita, ja tuottaja arvostaa luonnon monimuotoisuutta ja biodiversiteettiä. Lourensford pyrkii tekemään puhtaita, luonnonmukaisia viinejä, jotka perustuvat rypäleiden ja kasvuolosuhteiden parhaalle mahdolliselle laadulle.