Rosalia Molina haluaa nostaa aliarvostetun Bobal-lajikeen arvostusta ja on siinä onnistunut. Bobal on lajike jolla on paljon potentiaalia massatuotannon ulkopuolella. Tämän lajikkeen kanssa kannattaa ”pysyä kanavalla”.
Tämän viinin Bobal-rypäleet saivat kypsyä pitkään, eikä niitä poimita ennen 12 lokakuuta. Rypäleet poimittiin pieniin 12kg laatikoihin käsin. Väri uutettiin rypäleistä 6000 litran terästankeissa. Kuorikontakti 2-3 viikkoa ennen spontaania alkoholikäymistä joka kestää n 5 viikkoa, välillä varovasti sekoittaen. Puristettu suoraan kolmesti käytettyihin ranskalaisiin 225 litran tammitynnyreihin. Spontaani malolaktinen käyminen n 4kk ajan. Luontainen stabilisaatio kylmien kuukausien aikana. 4kk kypsytys tammitynnyreissä (ei uusissa).
Tumma, kirsikansävyinen väri. Tuoksu on intensiivinen, kypsien kirsikoiden, karhunvatukan ja mustaherukan sävyttämä. Taustalla orvokkia, rosmariinia ja näpäytys mustaa pippuria. Tässä viinissä on voimakkuutta, eloissa hedelmäisyyttä, raikkautta sekä pehmeitä, kypsiä tanniineja. Se on sekä mausteinen että mehukas ja makupaletti on pyöristynyt sekä lähes kiehtovan rapean hedelmäinen. Jälkimaussa lempeää tanniinisuutta sekä erinomaista syvyyttä.
Yrttisten liharuokien, patojen, juustojen ja tapas-tyylisten alkupalojen kanssa
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Bobal 100% |
sokeripitoisuus | 1,2 |
hapokkuus | 5,7 |
alkoholipitoisuus | 14 |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Altolandonin tarhat sijaitsevat Landeten uinuvan maalaiskaupungin liepeillä La Manchan pohjoisemmassa nurkassa. Korkea sijainti 1000 metrissä ja monipuolinen maaperäkoostumus muodostaa moniulotteisten viinien valmistuksen selkärangan ja korkea ilmanala takaa tarvittavat lämpötilaerot sekä täydelliset olosuhteet viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Olosuhteet tuovat viineihin erinomaisen happotasapainon sekä mineraalisuuden ja mahdollistaa persoonallisten huippuviinien tuotannon. Altolandon tarhat ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Tilan maaperävaihtelut lyhyidenkin etäisyyksien sisällä tuo vivahdetta ja siksi he viljelevät ueita eri lajikkeita jotka kaikki vinifioidaan erikseen, luonnollisesti, omassa tahdissaan, vain villihiivojen avulla. Viinit tehdään artesaanihenkisesti ja lopullinen viini ratkaisee mihin se sekoitetaan vai pullotetaanko omana viininä. Tarhoilla kasvaa laaja valikoima rypälelajikkeita, joista suurin osa ei ole Espanjalle tyypillisiä, kuten Malbec, Syrah. Viinintekijä Rosalia Molinan viinit ovat valmistetu rakkaudella ja suurella huolella ja viinit ovat luomusertifioituja ja vegaaneilla soveltuvia. Sulfiitteja lisätään vain nimeksi jos ollenkaan ja kaikki viinit ovat stabiloimattoimia ja suodattamattomia. Osa viineistä kypsyy oman maaperän savesta valmistetuissa amforoissa.