fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Mil Historias Garnacha

Mil Historias Garnacha

(Suositushinta)

Mil Historias - tuhat tarinaa sarjan viineistä viittaa Bodega Altolandonin tapahtumiin heidän matkansa varrella sekä tarhojen tapahtumiin. Tuhanteen tarinaan mahtuu luomutarhan eläimet, hyönteiset sekä ihmiset matkan varrelta.

Käsinkorjatut luomurypäleet jopa 100-vuotiailta köynnöksiltä on kasvatettu biodynaamisesti yli 1000m korkeudessa. Maseraatio kontrolloidussa lämpötilassa n 2 viikkoa osittain amforoissa ennen alkoholikäymistä terästankeissa luonnonhiivoilla, spontaanisti mutta valvotusti n 5 viikon ajan. Varovainen mehun pumppaus. Alkoholikäymisen jälkeen viini puristetaan suoraan kolmesti käytettyihin ranskalaisiin tammitynnyreihin malolaktista käymistä varten, joka tapahtuu myös spontaanisti ja luonnollisesti. Kypsytys tammitynnyreissä 4kk. Tämän viinin maaperä on isojen kivien pinnoittamaa savista kalkkimaata. Ei suodatettu.  Kylmästabilointi viileiden kuukausien aikana luonnollisesti jolloin lämpötila voi näillä korkeuksilla laskea jopa 15 miinusasteeseen.

Intensiivinen ja syvä väri. Tuoksu on puhdas ja intensiivinen; tummaa hedelmää, karamellia ja kukkaisuutta. Makupommimainen elämys luumua, mansikkaa, tummaa kirsikkaa ja mustaherukka ja taustalla valkopippuria, maamaisuutta, ja erittäin miellyttävä balsamicon ja makeuden illuusio. Maku on tyylikäs, jopa rapea ja mineraalinen ja taustalla häämöttää rosmariini ja seetriä joka nousee pinnalle kun viini hieman avautuu. Makeat mutta eloisat tanniinit lupaavat hyvän tulevaisuuden tälle viinille

Grillatun, paahdetun ja haudutetun liharuokien kanssa. Riistaviininä lyömätön!

Vegaaneille soveltuva. Matalasulfiittinen viini – sulfiitteja 50mg/l

 

 

Kategoria

Avainsanat

, ,

winettonro

950094

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Garnacha 100%

sokeripitoisuus

2,3

hapokkuus

4,95

alkoholipitoisuus

14

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Altolandonin tarhat sijaitsevat Landeten uinuvan maalaiskaupungin liepeillä La Manchan pohjoisemmassa nurkassa. Korkea sijainti 1000 metrissä ja monipuolinen maaperäkoostumus muodostaa moniulotteisten viinien valmistuksen selkärangan ja korkea ilmanala takaa tarvittavat lämpötilaerot sekä täydelliset olosuhteet viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Olosuhteet tuovat viineihin erinomaisen happotasapainon sekä mineraalisuuden ja mahdollistaa persoonallisten huippuviinien tuotannon. Altolandon tarhat ovat biodynaamisesti viljeltyjä.  Tilan maaperävaihtelut lyhyidenkin etäisyyksien sisällä tuo vivahdetta ja siksi he viljelevät ueita eri lajikkeita jotka kaikki vinifioidaan erikseen, luonnollisesti, omassa tahdissaan, vain villihiivojen avulla. Viinit tehdään artesaanihenkisesti ja lopullinen viini ratkaisee mihin se sekoitetaan vai pullotetaanko omana viininä. Tarhoilla kasvaa laaja valikoima rypälelajikkeita, joista suurin osa ei ole Espanjalle tyypillisiä, kuten Malbec, Syrah. Viinintekijä Rosalia Molinan viinit ovat valmistetu rakkaudella ja suurella huolella ja viinit ovat luomusertifioituja ja vegaaneilla soveltuvia.  Sulfiitteja lisätään vain nimeksi jos ollenkaan ja kaikki viinit ovat stabiloimattoimia ja suodattamattomia. Osa viineistä kypsyy oman maaperän savesta valmistetuissa amforoissa.