Rypäleet tulevat 5-7 pieneltä tarhalta Hohenruppersdorfin kylän ympäriltä. Nimi Matzner Hügel viittaa ns ”Grosslage”-viiniin joka on sekoitetu eri tarhoilta. Nimike on käytössä Weinviertelin alueella ja on perinteisesti ”laadun sinetti” alueen viineissä. Tätä pientuottajan viiniä saatiin suomeen rajoitettu määrä
Valmistus;
Liotus sakan kanssa 24h jonka jälkeen käyminen 16-17asteessa (ei liian kylmä). Alkoholikäymisen jälkeen viini kypsyi 6kk hienosakan kanssa.
Matalasulfiittinen viini on tyylikäs, pehmeä ja sitruksisen mineraalinen. Aromeissa ja maussa löytää päärynää, retiisiä ja heinää sekä lievää mausteisuutta.
Tarjoa aperitiiviksi, mausteisen ruoan, antipastojen ja laadukkaiden äyriäisruokien kanssa. Schnitzelin kanssa loistoviini
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Grüner Veltliner |
sokeripitoisuus | 3,2 |
hapokkuus | 5,3 |
alkoholipitoisuus | 12 |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Artesaanituottaja Weinviertelistä, Itävallasta, Hohenruppersdorfin kylästä Menestynyt urtheiluvalokuvaaja Christian Mrozowski päätti vuonna 2004 seurata rakkauttaan maaperää, ruokaa ja luontoa kohden ja aloittaa uuden uran viininviljelijänä. Christianin motto on "pienimuotoisesti, varoen, rajoitetusti, tarkasti" eikä hän halua myydä viinejään kenelle tahansa. Christianin viinit ovat luonnonmukaisia ja käyneet alkuperäisillä tai tarvittaessa luomuhiivoilla. Hänen Grüner Veltliner – rypäleensä kasvaa liuskekivi-ja graniittimaassa eikä tammitynnyrikypsytystä tapahdu juuri ollenkaan. Viinit ovat hienovaraisia ja pitkäikäisiä ja ihanan herkkiä. Hänen Grüner Veltliner-tyylinsä on enemmänkin valkopippurinen ja pehmeä kuin vihreä ja raaka. Voidaan sanoa, että hänen tyylinsä on perinteinen ja hän sanookin, että tekee viininsä viinin ystäville, ei viininkirjoittajille, joita hän usein kritisoi siitä, että he ovat ”opettaneet” kuluttajaa siihen että ”Grüner Veltliner-lajike kuuluu maistua kuin Sauvignon Blanc”.