fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Pezat Rouge

Pezat Rouge

Viinin väri on tumman rubiininpunainen purppuralla häivähdyksellä. Tuoksussa on kypsiä tummia hedelmiä, luumua ja ruusunlehtiä. Maku on keskitäyteläinen, tyypillinen Bordeauxin luumuinen ja syleilevä.

Ruokasuositus: Liharuoat kuten padat, charcuterie, grillatut lihat. Juustot: comté, gouda ja muut kypsät ja vahvat juustot.

Valmistus: Viinin rypäleet tulevat aivan Saint Emilionin luokitusalueen rajoilta, ja vaikka viini ei kuulukaan luokitukseen niin se tehdään Saint Emilionin tapaan ja viinin tarha ”La Plagnolle” on muokattu varta vasten tätä varten. Rypäleiden käsinpoiminnan jälkeen viini on käynyt kylmämaseraation jälkeen terästankeissa. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä, joista 20 prosenttia on uusia.

Kategoria

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Merlot 85%, Cabernet Franc 15%

alkoholipitoisuus

14%

pakkauskoko

0,75 l

Tuotekortti

Tuottajasta:

Chateau Teyssier sijaitsee Bordeaux’ssa Saint-Émilionin luokitusalueella, ja tilalla tuotetaan useita pientuotantoviinejä tilan nimikkoviinin lisäksi. Bordeaux’n ”oikean rannan” mukaisesti päärypäle on Merlot, mutta myös Cabernet Francia viljellään ja Teyssierin arvokkain viini on Cabernet Francista tehty Le Dôme. Teyssierin historia ulottuu kauas 1700-luvulle, mutta ensimmäiset viinitarhat on istutettu 1860-luvun lopulla. Viinituotanto on ollut hyvin pientä muutaman hehtaarin viljelyä 1990-luvulle asti, kunnes viiniguru Jonathan Maltus hankki tilan haltuunsa 1994. Siitä lähtien tilaa on modernisoitu paljon ja sen alaisuuteen on hankittu uusia tarhoja. Nykyään tarhoja on noin 50 hehtaaria ja vuosittainen tuotanto on hieman yli 10,000 laatikkoa. Bordeaux on viinialueena hyvin konservatiivinen, mutta Jonathan Maltus tiimeineen lähti alusta alkaen luomaan viineistä uudentyylisiä, hedelmäisiä ja voimakkaita. Tyylisuuntauksen taustalla ovat Maltuksen aiempi kokemus Australiasta ja Kaliforniasta, joissa viinintuotanto on vapaampaa eikä välttämättä niin sidottua perinteisiin. Maltus huomasi, että tietyt palstat viinitarhoilla tuottavat erittäin laadukkaita rypäleitä, joten oli luonnollista erottaa ne omiksi pienen tuotannon viineikseen. Tila tuottaa tällä hetkellä kymmentä eri viiniä, joista kuusi on nimikoitujen yksittäisten viinitarhojen viinejä, kaksi Bordeaux Superieur -viiniä sekä tilan nimikkoviini ja rosé.