Viinin väri on tumman rubiininpunainen purppuralla häivähdyksellä. Tuoksussa on kypsiä tummia hedelmiä, luumua ja ruusunlehtiä. Maku on keskitäyteläinen, tyypillinen Bordeauxin luumuinen ja syleilevä.
Ruokasuositus: Liharuoat kuten padat, charcuterie, grillatut lihat. Juustot: comté, gouda ja muut kypsät ja vahvat juustot.
Valmistus: Viinin rypäleet tulevat aivan Saint Emilionin luokitusalueen rajoilta, ja vaikka viini ei kuulukaan luokitukseen niin se tehdään Saint Emilionin tapaan ja viinin tarha ”La Plagnolle” on muokattu varta vasten tätä varten. Rypäleiden käsinpoiminnan jälkeen viini on käynyt kylmämaseraation jälkeen terästankeissa. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä, joista 20 prosenttia on uusia.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Merlot 85%, Cabernet Franc 15% |
alkoholipitoisuus | 14% |
pakkauskoko | 0,75 l |