Sadonkorjuun jälkeen rankojen poisto ja varovainen puristus ennen käymistä villihiivoilla. 2 viikon käymisen jälkeen varovainen puristus ennen 6 kk:n kypsytystä sementtitankeissa sekä höyrytetyissä isoissa tynnyreissä.
Uutuusviini kevät 2020 vain ravintolamyynnissä
Eloisa modernin raikas ja puhdaspiirteinen viini jolla on Chiantin sielu ja sydän. Tuoksussa kuivattua oreganoa, ja kirsikkaisuutta. Maussa kypsää kiriskkaa joka tasapainottuu rakeisen tanniinituntuman kanssa, niin tyypillinen Chiantille. Jälkimakus on eloisa, raikkaan hapokas ja pitkä muttei raskas.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Sangiovese 85%, Canaiolo 10%, Colorino 5% |
sokeripitoisuus | 0,6 |
hapokkuus | 4,7 |
alkoholipitoisuus | 13 |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Alberto Antonini tekee viininsä minimaalisella kosketuksella, rohkeasti ja yksityiskohtiin paneutuen. Tämä yksi maailman tunnetuimpia viinintekijöitä on Chiantin ja Vincin kylän ”oma poika”. ”Missiomme on tehdä terroir-viinejä ja yritämme välttää sitä, mitä pidämme aitouden vihollisina, jotka ovat vastuussa viinien makujen homogenoinnista: rypäleiden liiallinen kypsyminen, liiallinen uuttaminen käymisen aikana, tammimakuja”. tarhat on luomuviljeltyjä, ilman mitään kemikaaleja. Viinin käyminen tapahtuu luonnollisella hiivalla ja käyminen sekä kypsyminen tapahtuu joko amforoissa, sementtitankeissa tai höyrytetyissä tynnyreissä. Tarhat sijaitsevat Chianti-alueen länsiosassa, missä meren läheisyyden vuoksi ilmasto on miedompi, mikä johtaa tasapainoisiin viineihin. Maaperä on myös fossiilipitoisempaa. Poggiotondo on sertifioitu luonnonmukaiseksi vuodesta 2014. ”We do little things to help the wine talk about the place” Andrea Campigli