Uutuusviini vain ravintolamyynnissä! Poggiotondon luomutarhoilta tuleva viini on valmistettu luonnollisesti mitään lisäämättä, mitään poistamatta.
Poggiotondon tarhat sijaitsevat Chianti-alueen länsiosassa, missä meren läheisyyden vuoksi ilmasto on miedompi, Vermentino kukoistaa tällä alueella, joka on lähempänä merenrantaa, missä tuuli puhaltaa lempeästi ja maaperä on fossiiliperäisempää. Vermentino on Italialainen alkuperäislajike. Kokonaiset tertut puristettu varoen ja mehun erottaminen sakasta luonnollisesti viileässä. Mehu eroteltiin sakasta varoen ja alkoholikäyminen terästankeissa 20 päivää +18 asteessa ja viini kypsyi 60 päivää sakan kanssa sementtitankeissa viileässä. Ei tammea, ei suodatettu eikä kirkastettu.
Tässä viinissä ihastuttavan aromaattinen tuoksu pursuaa herkkää hedelmä- ja kukkaisaromia. Maku on samalla runsas ja samettinen sekä herkkä ja virkistävän hapokas, rikas rakenteeltaan ja maukas olematta raskas.
Monipuolinen viini jonka ulottuvuus on melkoinen ja sopii simppelin Melanzane alla Parmigianan kun vaativien kala-ja äyrisiruokien kanssa. Gastronominen viini.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Vermentino |
sokeripitoisuus | 1,7 |
hapokkuus | 5,4 |
alkoholipitoisuus | 14 |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Alberto Antonini tekee viininsä minimaalisella kosketuksella, rohkeasti ja yksityiskohtiin paneutuen. Tämä yksi maailman tunnetuimpia viinintekijöitä on Chiantin ja Vincin kylän ”oma poika”. ”Missiomme on tehdä terroir-viinejä ja yritämme välttää sitä, mitä pidämme aitouden vihollisina, jotka ovat vastuussa viinien makujen homogenoinnista: rypäleiden liiallinen kypsyminen, liiallinen uuttaminen käymisen aikana, tammimakuja”. tarhat on luomuviljeltyjä, ilman mitään kemikaaleja. Viinin käyminen tapahtuu luonnollisella hiivalla ja käyminen sekä kypsyminen tapahtuu joko amforoissa, sementtitankeissa tai höyrytetyissä tynnyreissä. Tarhat sijaitsevat Chianti-alueen länsiosassa, missä meren läheisyyden vuoksi ilmasto on miedompi, mikä johtaa tasapainoisiin viineihin. Maaperä on myös fossiilipitoisempaa. Poggiotondo on sertifioitu luonnonmukaiseksi vuodesta 2014. ”We do little things to help the wine talk about the place” Andrea Campigli