Tuoksussa intensiiviä hedelmien aromeja kuten ananasta ja sitrushedelmiä. Suutuntuma on leveä, rikkaan hedelmäinen ja siinä toistuu tuoksun aromit. Viinissä on hyvä hapokkuus tasapainottamassa runsasta makua.
Ruokasuositus: Runsaampi valkoviini sopii hyvin esimerkiksi rasvaiselle kalalle kuten lohelle tai ankeriaalle, myös katkaravuille ja äyriäisille tai vaalealle lihalle.
Valmistus: Viinitarhat sijoittuvat rinteeseen joka katsoo länteen. Alueen ilmasto on välimerellinen meren ansiosta: auringon kuumuutta kompensoi merelta puhaltavat tuulet. Sadonkorjuun jälkeen rypäleiden hellä puristus ja käyminen valikoiduilla hiivoilla terästankeissa. Kypsytys terästankeissa, kevyt suodatus ja kirkastus ennen pullotusta.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Chardonnay |
sokeripitoisuus | 3,1 g/l |
hapokkuus | 6,2 g/l |
alkoholipitoisuus | 13% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |