Raventós i Blanc De Nit on juhlava ja herkullinen rosekuohuviini. Hienostuneena ja pehmeäkuplaisena De Nit tyydyttää vaativimmankin viiniystävän maun. Puhdas ja kermainen maku sopii nautittavaksi juhlamaljana, aperitiivina sekä ruokajuomana ostereiden, hummerin, vasikan ja linturuokien kanssa.
Raventos i Blancin de Nit on hennon roseenvärinen kuohuviini. Rypäleet tähän viiniin saadaan tietyiltä tarhoilta; la Barbera, Plana ja el Viader. Näillä tarhoilla maaperä on syvälle kalkkipitoista hiekka-savimaata. Viinitahoilla noudatetaan sekä luomu- että biodynaamisia viljelyperiaatteita.
De Nit on tyypillinen sekoitus paikallisia cava-rypäleitä; Macabeu, Xarel.lo, Parellada ja pieni määrä Monastrell-rypäleitä värin aikaansaamiseksi. Viini on käynyt lämpökontroloiduissa terästankeissa ja toinen käyminen pullossa on kestänyt vähintään 15 kuukautta. Uudelleenkorkituksen päivämäärä on merkittynä takaetikettiin.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Xarel.lo, Macabeo, Parellada ja Monastrel |
sokeripitoisuus | 8 g/l |
hapokkuus | 6,6 g/l |
alkoholipitoisuus | 12 % |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Vuonna 1986 Josep Maria Raventós i Blanc rakensi viininvalmistamon keskelle vanhaa sukutilaansa, Sant Sadurní d’Anoiaan. Tila on ollut Raventosien viljelemänä 1400-luvun lopulta lähtien, ja ensimmäiset cavat valmisti Josep Raventós i Fatjó 1872. Raventós i Blanc käyttää viinin valmistuksessa nykyaikaista tekniikkaa ja korostaa jokaisessa valmistuksen vaiheessa laadun ja lopputuloksen merkitystä. Yli 80% tilalla viljellyistä lajikkeista on perinteisiä paikallisia lajikkeita, Xarel.lo, Macabeo, Parellada ja Monastrell. Viininviljelyssä noudatetaan biodynaamisia menetelmiä. Linkki tuottajan sivulle lue lisää ribmag lehdestä https://vimeo.com/187783200