Raventos i Blanc Blanc de Blacs on pitkän historian omaavan tuottajaperheen vuosikertakuohuviini. Sen kevyt mineraalisuus sopii meren herkuille, kuten ravuille ja simpukoille.
Raventos i Blancin Blanc de blancs on kuohuviini. Rypäleet ovat kasvaneet Sant Sadurni d’Anoiassa sijaitsevilla Raventosin viinitarhoilla. Blanc de blancsin hapokkaan hedelmäiset ja sitruksiset aromit kuvastavat maaperää erityisen hyvin. Viinitarhoilla noudatetaan sekä luomu- että biodynaamisia viljelyperiaatteita.
Blanc de blanc on sekoitus paikallisia cava-rypäleitä; Macabeu, Xarel.lo, Parellada ja nyt uutena lajikkeena mukana 5% Malvasia de Sitgesiä. Viini on käynyt lämpökontroloiduissa terästankeissa ja toinen käyminen pullossa on kestänyt vähintään 18 kuukautta. Uudelleenkorkituksen päivämäärä on merkittynä takaetikettiin. Uusi vuosikerta 2018, 92p./Vinous
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Macabeo, Xarello, Parellada, Malvasia de Sitges |
sokeripitoisuus | 7 g/l |
hapokkuus | 6,7 g/l |
alkoholipitoisuus | 12 % |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Vuonna 1986 Josep Maria Raventós i Blanc rakensi viininvalmistamon keskelle vanhaa sukutilaansa, Sant Sadurní d’Anoiaan. Tila on ollut Raventosien viljelemänä 1400-luvun lopulta lähtien, ja ensimmäiset cavat valmisti Josep Raventós i Fatjó 1872. Raventós i Blanc käyttää viinin valmistuksessa nykyaikaista tekniikkaa ja korostaa jokaisessa valmistuksen vaiheessa laadun ja lopputuloksen merkitystä. Yli 80% tilalla viljellyistä lajikkeista on perinteisiä paikallisia lajikkeita, Xarel.lo, Macabeo, Parellada ja Monastrell. Viininviljelyssä noudatetaan biodynaamisia menetelmiä. Linkki tuottajan sivulle lue lisää ribmag lehdestä https://vimeo.com/187783200