fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Dr H. Thanisch Riesling Kabinett Trocken

Dr H. Thanisch Riesling Kabinett Trocken

(Suositushinta)

Lieserer Niederberg Helden ja Bernkastel Kueser Kardinalsberg tarhoilta tuleva kuiva Moselin klassikko-Riesling.

Rypäleet poimitaan käsin optimaalisessa kypsyydessä. Jokainen köynnös käydään läpi useaankin kertaan koska kypsyminen vaihtelee palstan / tarhan eri osissa. Vain kevyt puristus ja 24h maseraatio ennen varovaista puristusta. Alkoholikäyminen ilman lisättyjä hiivoja tai enzyymejä 4-5 kk aikana viileässä ja hitaasti. Alkoholikäymisen jälkeen viini lepää sakan kanssa tynnyreissä usean kuukauden ajan jotta viini stabiloituu ja makuun saadaan monimuotoisuutta.

Tuoksussa on sitrusta ja trooppista hedelmää. Viinin on tyylikkään hienovarainen ja sen merkittävä mineraalisuus sekä pehmeä persikan ja seljankukan hienovarainen aromikkuus tekee viinistä nautittavan.

Ruokasuositus; Sushi, osterit sekä grillattu tai hörytetty valkolihainen kala. Erinomainen rapuviini.

Kierrekorkkisuljenta

Kategoria

winettonro

950038

alkonro

902287

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Riesling

sokeripitoisuus

6,7 g/l

hapokkuus

7,3 g/l

alkoholipitoisuus

11 %

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Weingut Dr.H Thanisch sijaitsee viehättävässä Bernkastel-Kuenin kaupungissa, keskellä kauneinta Moselia. Omistukseen kuuluu 16 hehtaaria parhaita Riesling -tarhoja joista arvostetuin ja kuuluisin on Bernkasteler Doctor. Perheyhtiö omistaa palstoja myös Bernkastler Grabenin, Bernkastler Layin, Bernkastler Badstuben, Brauneberger Juffer Sonnenuhrin, Graacher Himmelreichin ja Wehlener Sonnenuhrin tarhoilla. ”Monilla viinitarhoillamme kaltevuusaste on yli 60%. Käsityö on välttämätöntä ympäri vuoden. Jyrkkien rinteiden, maaperän ominaisuuksien ja ilmaston arvokas yhdistelmä antaa viiniköynnöksillemme mahdollisuuden tuottaa parastaan". Thanisch-perheen viininviljelyn perinteet ovat kestäneet yli 350 vuotta ja viininsä ovat viinimaailman legendoja; haluttuja ja arvostettuja. Kuuluisin viini on Berncasteler Doctor Riesling, nimetty tarhan mukaan. Kaikki viinit kypsytetään Doctor kellarissa, joka on louhittu syvälle maaperään Doctor-tarhan alle. Viinit kypsyvät perinteisissä Fuder-tynnyreissä,  8 ° C lämpötilassa. Perhe on investoinut nykyaikaiseen teknologiaan ja viinien kasvatus, käsittely ja valmistus on mahdollisimman luonnollista. Tuottaja kuuluu Fair’n Green sertifioinnin piiriin ja vuosikerta 2018 alkaen viinit ovat luomusertifioituja. Luonnonmukainen viljely on käytössä kaikilla tarhoilla ja palstoilla. Viinit käyvät vain villihiivojen avulla rauhassa omassa tahdissaan eikä happoja lisätä viineihin lainkaan. Kuivat viinit voivat käydä jopa 12kk ennenkuin ovat valmiita. Tuloksena on viinejä jotka aidosti heijastavat maaperän ja ilmaston olosuhteita tarhalla. Dr Thanischin viinit tarvitsevat aikaa kukoistaakseen ja ovat nuorena ehkä hieman ”kovia”. kärsivällisyys palkitaan ja heidän valttinsa on myös se, että heillä on kellarissaan myynnissä myös vanhempia vuosikertoja. siirry tuottajan verkkosivuille