Vaalean keltainen väri, pienet ja hienovaraiset kuplat. Tuoksu on huomattavan hedelmäinen, aavistuksen paahteinen. Maultaan raikas, hedelmäinen. Pieni makeus maussa tuo suutuntumaan runsautta ja miellyttävää jälkimakua.
Ruokasuositus: Hieno aperitiivi, jolla voi jatkaa suoraan kaloihin ja mereneläviin tai jopa vaaleille pasta- ja riisiruoille.
Valmistus: Cavan valmistusmenetelmä. Kypsytetty vähintään 18 kuukautta.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Xarel.Lo, Macabeo, Parellada |
sokeripitoisuus | 7 g/l |
hapokkuus | 6 g/l |
alkoholipitoisuus | 12% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Roger Goulart on espanjalaisen CVNE:n omistama viinitalo, joka valmistaa yksinomaan cava-kuohuviinejä. Roger Goulart tuottaa viinejä Kataloniassa DO Penedésin alueella, ja on yksi Espanjan vanhimmista cavan tuottajista. Roger Goulart on tunnettu erityisesti pitkään kypsytetyistä cavoistaan. DO Cavan säännöissä määritellään tietyt minimiajat cavan kypsyttämiseen, ja Goulartin cavat usein ylittävät nämä minimiajat, antaen viinien kypsyö talon historiallisissa kellareissa vielä useita kuukausia normaalia pidempään. Pitkä kypsytys syventää viinien makuja, tuo niihin paahteisia ja pähkinäisiä aromeja ja runsaampaa, kermaisempaa suutuntumaa. Cavat tehdään niin sanotulla samppanjametodilla, jossa toinen käyminen tapahtuu pullossa. Roger Goulartin cavat lähentelevätkin tyyliltään samppanjaa, mutta hinnoiltaan ne ovat vain murto-osan laadukkaan samppanjan hinnasta.