Vaaleankeltainen väri kultaisilla sävyillä ja upealla kimaltavavuudella. Tuoksu on kompleksinen ja voimakas, hienostunut. Maussa tuntuu hedelmäisyys ja paahteisuus, ja viini jättää hienostuneen jälkimaun nostaen veden kielelle.
Ruokasuositus: Soveltuu mainiosti ruokaviiniksi esimerkiksi kalan, pataruokien ja vaaleiden lihojen pariksi. Myös tapaksille ja pikkusuolaiselle juhliin.
Valmistus: Cavan valmistusmenetelmä. Huolellisesti valmistettu perinteisellä cavan valmistusmenetelmällä. Kypsytetty vähintään 48 kuukautta ennen markkinoille pääsyä.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Xarel.Lo, Macabeo, Parellada |
sokeripitoisuus | 5 g/l |
hapokkuus | 5,5 g/l |
alkoholipitoisuus | 12% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Roger Goulart on espanjalaisen CVNE:n omistama viinitalo, joka valmistaa yksinomaan cava-kuohuviinejä. Roger Goulart tuottaa viinejä Kataloniassa DO Penedésin alueella, ja on yksi Espanjan vanhimmista cavan tuottajista. Roger Goulart on tunnettu erityisesti pitkään kypsytetyistä cavoistaan. DO Cavan säännöissä määritellään tietyt minimiajat cavan kypsyttämiseen, ja Goulartin cavat usein ylittävät nämä minimiajat, antaen viinien kypsyö talon historiallisissa kellareissa vielä useita kuukausia normaalia pidempään. Pitkä kypsytys syventää viinien makuja, tuo niihin paahteisia ja pähkinäisiä aromeja ja runsaampaa, kermaisempaa suutuntumaa. Cavat tehdään niin sanotulla samppanjametodilla, jossa toinen käyminen tapahtuu pullossa. Roger Goulartin cavat lähentelevätkin tyyliltään samppanjaa, mutta hinnoiltaan ne ovat vain murto-osan laadukkaan samppanjan hinnasta.