Kuohuviinin väri on kirkas ja paljaan keltainen hienojen kuplien kera. Tuoksu on erittäin hedelmäinen, siinä on valkoisia kukkia ja sitrusta, hieman paahteisuutta ja aniksen aromeja. Maku on puolikuiva, erittäin pehmeän silkkinen. Makeus on integroitunut viiniin hienosti, ja sokeri ei tunnu jälkimaussa joka on pikemminkin raikas ja nostattava. Kokeilemisen arvoinen puolikuiva viini niille, jotka ovat tottuneet juomaan vain kuivia kuohuviinejä!
Ruokasuositus: Miellyttävä kesäinen aperitiivi sekä kuohuviini niille, joille kuivat kuohuviinit ovat liian kirpeitä. Toimii erinomaisesti aasialaisten ruokien ja vahvasti maustettujen kalaruokien kanssa, myös erilaisille jälkiruoille kuten juustokakuille tai cupcakeille.
Valmistus: Rypäleet on viilennetty ja niiden mehu puristettu rypäleittäin. Viini käy 16-18 asteen lämpötilassa kuorikontaktissa valikoitujen hiivojen kanssa. Perusviini on hapokasta ja sen pH on matala pitkää kypsytystä ajatellen. Pullotuksen jälkeen toinen käyminen ja ikäännyttäminen pullossa 14 asteen lämpötilassa kellareissa. Viini on pitkään kypsynyt: 24 kuukautta ennen markkinoille pääsyä.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Xarel-lo 40%, Macabeo 30%, Parellada 30% |
sokeripitoisuus | 35 g/l |
hapokkuus | 5,7 g/l |
alkoholipitoisuus | 12% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Roger Goulart on espanjalaisen CVNE:n omistama viinitalo, joka valmistaa yksinomaan cava-kuohuviinejä. Roger Goulart tuottaa viinejä Kataloniassa DO Penedésin alueella, ja on yksi Espanjan vanhimmista cavan tuottajista. Roger Goulart on tunnettu erityisesti pitkään kypsytetyistä cavoistaan. DO Cavan säännöissä määritellään tietyt minimiajat cavan kypsyttämiseen, ja Goulartin cavat usein ylittävät nämä minimiajat, antaen viinien kypsyö talon historiallisissa kellareissa vielä useita kuukausia normaalia pidempään. Pitkä kypsytys syventää viinien makuja, tuo niihin paahteisia ja pähkinäisiä aromeja ja runsaampaa, kermaisempaa suutuntumaa. Cavat tehdään niin sanotulla samppanjametodilla, jossa toinen käyminen tapahtuu pullossa. Roger Goulartin cavat lähentelevätkin tyyliltään samppanjaa, mutta hinnoiltaan ne ovat vain murto-osan laadukkaan samppanjan hinnasta.