Tämä vivahteikas ja ryhdikäs kuohuviini valmistetaan perinteisistä samppanjalajikkeista ja sen erittäin kuiva, hapokas, metsämarjainen ja hennon paahtoleipäinen maku sopivat lohi- ja linturuokien kanssa, sekä aperitiivina tarjottavaksi.
”Hintaluokassaan tämä tarjoaa vuodesta toiseen poikkeuksellista jäntevyyttä” 90p./Pekka Suorsa Viiniopas
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | chardonnay, Pinot noir, Pinot meunier |
sokeripitoisuus | 8 g/l |
hapokkuus | 6,8 g/l |
alkoholipitoisuus | 12 % |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Taltarni Vineyards on yksityinen australialainen, Goeletin perheen omistama viinitalo, jonka viineissä on vahva ranskalainen henki. Bordeaux’n klassiset punaiset lajikkeet sekä sauvignon blanc ja chardonnay muodostavat Taltarnin ydintuotannon. Pinot noir- ja pinot meunier –lajikkeiden viljely mahdollistavat Taltarnin viinintekijöille korkeatasoisien ja raikkaiden kuohuviinien valmistuksen perinteisellä menetelmällä. Taltarnin viinifilosofian voi kiteyttää yhteen sanaan - hedonistinen. Viinien pitää maistua hyvältä. Vanhan sanonnan mukaan: Hyvistä rypäleistä voi tehdä huonoa viiniä, mutta hyvää viiniä ei tehdä huonoista rypäleistä. Taltarnilla viinit valmistetaan juhlaa ja ystävien kesken jakamista varten, joten tärkeintä on viinien sopivuus ruoan kera.