fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Terrers de Recaredo Brut Nature Gran Reserva

Terrers de Recaredo Brut Nature Gran Reserva

30,98 

(Suositushinta)

Recaredon Terrers on erittäin kuiva, runsasarominen, mineraalinen ja kevyen kermaisen suutuntuman jättävä upea kuohuviini. Pitkä ikäännytys tuo syvyyttä kokonaisuuteen. Terrers on tyylikäs aperitiivi ja se sopii yhdistettäväksi meren suolaisten makujen kanssa.

Recaredo Terrers, joka tunnettiin aiemmin nimellä Brut Nature de Recaredo Gran Reserva, on sekoitus Parellada- ja Xarello-rypäleitä sekä pieni määrä Macabeoa. Rypäleet Terrersiin ovat kasvaneet Recaredon omilla Coster del riu Bitlles -tarhoilla Penedesissä lähellä Barcelonaa. Tarhoilla maaperä on hyvin kalkkipitoista ja savista. Maaperän koostumus (sekoitus hiekkaa, hietaa ja savea) on sopivan irtonaista veden suodattumiseksi eri puolille viinitarhoja.

Recaredon viinitarhoilla noudatetaan biodynaamisia viljelyperiaatteita ja tuloksena heidän viinit omaavat runsaasti erilaisia aromien vivahteita, niitä voi ikäännyttää pitkään ja ne kunnioittavat maaperää ja maisemaa, josta tulevat.

Biodynaamisuuteen kuuluu, että Recaredolla annetaan luonnollisten kasvien ”valloittaa” köynnösten välit. Tämä on tärkeä osa maaperän irtonaisena pitämisessä sekä vesivarantojen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen kannalta.

Terrers 2010 on täydellisen biodynaaminen Gran Reserva cava, jota on ikäännytetty vähintään 5 vuotta ja 1 kuukausi. Discorgemant (korkin vaihto päiväys) ja ikäännytys on kirjoitettu Terrersin etikettiin. Se on Brut Nature eli täysin kuiva ilman lisättyä sokeria.

Terrersin koko viininvalmistusprosessi ja ikäännytys on tehty Recaredolla omista rypäleistä tuotannon läpinäkyvyyden varmistamiseksi. Rakenne ja eleganssin edistämiseksi 9% viinistä on ikäännytetty tammitynnyreissä.

Toinen käyminen on tapahtunut pulloissa luonnonkorkkien alla. Luonnonkorkki on ympäristöä säästävä ja kierrätettävä luonnon materiaali ja se on ihanteellinen Recaredon alkuperäisen merkityksen säilyttämiseksi. Remuage (pullojen tanssitus) tehdään käsin perinteisissä tanssitustelineissä.

Discorging eli sakan poisto ja uudelleen korkitus tehdään käsin ilman pullon kaulan jäädytystä korkitusmestareiden toimesta. Viinistä poistuu sakka ja se on täydellisen puhdasta. Tämäkin on ympäristöystävällinen prosessi.

Recaredo Terrersiä voi säilyttää 15 asteen lämpötilassa. Tuottaja suosittelee tarjoilulämpötilaksi 8-10 astetta ja pullo kannattaa avata ennen tarjoilua.

 

Kategoria

Avainsanat

, , , , , , ,

winettonro

950183

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Parellada, Xarello, Macabeo

alkoholipitoisuus

12 %

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Maineikkaan cava-talon kolmas sukupolvi Ton Matan johdolla, jatkaa isoisänsä vision toteuttamista todistamalla, että Penedèsissä voi valmistaa maailmanluokan kuohuviinejä. Vain 250 000 pulloa viiniä vuosittain tuottava talo on perustamisestaan lähtien sijainnut cavan pääkaupungin Sant Sadurní d'Anoian keskustassa. Viinitilan perustaja Josep Mata Capellades osti appiukkonsa tarhoilla kypsyneitä rypäleitä, joista hän valmisti Recaredon ensimmäiset cavat. Tänä päivänä Matan perhe omistaa 50 hehtaaria viinitarhoja eripuolilla Penedèsin viinintuotantoaluetta ja vuodesta 2010 lähtien rypäleet on viljelty biodynaamisia periaatteita noudattaen. Recaredo on Espanjan ainoa cava-talo, joka on hankkinut biodynaamisesta tuotannosta kertovan Demeter-sertifikaatin. Kaikki kuohuviinit kypsytetään perinteitä noudattaen luonnonkorkin alla ja korkinvaihdot tehdään täysin käsityönä. Luonnonkorkin ansiosta pullossa kypsyvä viini hengittää vapaammin ja viineihin kehittyy intensiivisen hedelmäinen aromi. Jokaista Recaredon cavaa kypsytetään pullossa vähintään 30 kuukauden ajan.