fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Turo d’En Mota de Recaredo

Turo d’En Mota de Recaredo

Viiniguru Robert Parkerin mukaan Turo d'En Mota on Espanjan paras kuohuviini.

Uusi huikea vuosikerta 2007! Ei vielä kansainvälisiä pisteytyksiä saatavilla.

Amerikkalainen viinilehti Robert Parker Wine Advocate antoi huimat 95.5 pistettä Turó d’en Motan vuosikerralle 2005. Tämä tarkoittaa, että myös tämä vuosikerta on Espanja paras kuohuviini.

Turo d’en Motan on saanut nimensä viinitarhan mukaan. Tarhalle on istutettu 1940-luvulla Xarello-köynnöksiä eli kyseessä on erittäin vanhojen köynnöksien yhden lajikkeen ja yhden tarhan cava. Ensimmäinen vuosikerta tätä viiniä valmistettiin vuonna 1999.

Turo d’en Mota 2007 on ikääntynyt vähintään 145 kuukautta eli yli 12 vuotta. Discorgemant (korkinvaihtopäiväys) ja ikäännytysaika on kirjoitettu etikettiin.

Vuosikertaa 2007 on valmistettu vain 4,539 pulloa.

 

Kategoria

Avainsanat

,

alkonro

954043

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Xarello

alkoholipitoisuus

12

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Maineikkaan cava-talon kolmas sukupolvi Ton Matan johdolla, jatkaa isoisänsä vision toteuttamista todistamalla, että Penedèsissä voi valmistaa maailmanluokan kuohuviinejä. Vain 250 000 pulloa viiniä vuosittain tuottava talo on perustamisestaan lähtien sijainnut cavan pääkaupungin Sant Sadurní d'Anoian keskustassa. Viinitilan perustaja Josep Mata Capellades osti appiukkonsa tarhoilla kypsyneitä rypäleitä, joista hän valmisti Recaredon ensimmäiset cavat. Tänä päivänä Matan perhe omistaa 50 hehtaaria viinitarhoja eripuolilla Penedèsin viinintuotantoaluetta ja vuodesta 2010 lähtien rypäleet on viljelty biodynaamisia periaatteita noudattaen. Recaredo on Espanjan ainoa cava-talo, joka on hankkinut biodynaamisesta tuotannosta kertovan Demeter-sertifikaatin. Kaikki kuohuviinit kypsytetään perinteitä noudattaen luonnonkorkin alla ja korkinvaihdot tehdään täysin käsityönä. Luonnonkorkin ansiosta pullossa kypsyvä viini hengittää vapaammin ja viineihin kehittyy intensiivisen hedelmäinen aromi. Jokaista Recaredon cavaa kypsytetään pullossa vähintään 30 kuukauden ajan.