fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Valdifalco Falko Rosso Organic

Valdifalco Falko Rosso Organic

Väri on rubiininpunainen. Viinin tuoksu on puhdaspiirteinen ja houkutteleva: siinä on punaisia hedelmiä, hieman eukalyptusta ja mausteisuutta. Maku on keskitäyteläinen ja hedelmäinen, raikas. Punaviiniksi viini on kuiva ja tanniinit tuovat miellyttävää suutuntumaa.

Ruokasuositus: Täydellinen kumppani rustiikeille italialaisille maalaisruoille, kuten sienirisotolle, villisikaragulle pastan kanssa ja puolikoville tai koville aromikkaille juustoille kuten Pecorinolle.

Valmistus: Sadonkorjuu syyskuussa, jonka jälkeen nopea maseraatio 8 asteen lämpötilassa ja käyminen villihiivoilla. Viini on käynyt 28 asteessa ensimmäisen viikon ajan ja sen jälkeen lämpötilaa on laskettu hitaasti 20 asteeseen. Kypsytys terästankeissa ja isoissa tammitynnyreissä.

Kategoria

Avainsanat

,

alkonro

930277

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Sangiovese 81%, Merlot 16%, Cabernet Sauvignon 3%

sokeripitoisuus

1,1 g/l

hapokkuus

5,5 g/l

alkoholipitoisuus

14%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Tuottaja Rainer Loacker perusti Loackerin viiniliikkeen vuonna 1979. Talo on Italian luomuviljelyn uranuurtajia. Loackerilla on tarhoja Südtirolissa (Alto Adige), Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa, sekä Itävallan Styriassa. Kaikki viinit ovat biodynaamisia. Loacker Valdifalcon 22 hehtaarin tarhat sijaitsevat ”Italian uudessa maailmassa”, Etelä-Toscanan rannikolla Maremmassa, vain neljä kilometriä merenrannasta. Sisämaan kuuluisampiin viinialueisiin verrattuna Maremmassa on vapaammat kädet mm. touhuta kansainvälisillä rypälelajikkeilla ja tuottaa viiniä ei-perinteisillä, laatuluokan lakiin kirjatuilla menetelmillä. Tarhoilla vallitsee lempeä välimerellinen ilmasto ja maaperä on rauta- ja kalkkipitoista. Loackerin biodynaamisen viinifilosofian mukaan maa, aurinko, tuuli ja meri ovat päähenkilöitä viiniköynnösten viljelyssä, joihin ihminen tuo oman osansa tarkkoja periaatteita noudattaen. Lisä- ja torjunta-aineiden käyttö on käytännössä kiellettyä, ja viinit tehdään esiteollisilla, hyvin perinteisillä menetelmillä. Loackerin luomupunaviini Valdifalco Morellino di Scansano voitti Viini-lehden Vuoden 2018 luomuviini -palkinnon. Lue lisää täältä.